Afbeelding
Foto: Roompot Projects

Helft woningen veelbesproken Domein Camperveer in Kamperland is verkocht

Door: Eugene de Kok Algemeen

KAMPERLAND - De aanleg van Largo Domein Het Camperveer in Kamperland is begonnen.

Het park in de zuidoostelijke punt van de Onrustpolder, op een steenworp afstand van het Veerse Meer, moet in het najaar van volgend jaar open gaan.

Het is acht hectare groot. Op termijn moeten er vijftien vrijstaande recreatiewoningen en een landhuis met zes appartementen komen op het landgoed.

Oppervlak

De gebouwen beslaan drie procent van het totale oppervlak. Het is volgens de initiatiefnemers het vakantiepark met de laagste bebouwingsdichtheid van Nederland.

Naast de woningen komen er vooral veel bomen, waaronder esdoorns, beuken en hazelaars, een aantal waterpartijen en veel ‘bloemrijk grasland’. “Het groene karakter is blijvend en wordt niet aangetast door de bebouwing”, zegt Marc Riemens van Roompot Projects, die de vakantiewoningen aan de man brengt.

Raad van State

Volgens de ontwikkelaar krijgt het landgoed een Engelse uitstraling. Over het landgoed is lang gesproken en geruzied in de gemeente Noord-Beveland. Groen licht voor de aanleg van het landgoed kwam er dit jaar na een uitspraak van de Raad van State. Er loopt nog een aantal beroepsschriften. Inmiddels is al wel de helft van de vakantiewoningen verkocht.

Largo gaat de appartementen en huizen verhuren.

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief