Afbeelding
Foto: Shutterstock

SGP/CU maakt zich sterk voor een distributiepunt aan rand van Goes

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De fractie van de SGP/ChristenUnie in de gemeente Goes ziet veel toekomst in een zogenaamde ‘last mile’. 

Het is een punt aan de rand van een stad waar aanbieders en vervoerders hun producten naartoe brengen. Daarna worden deze op een duurzame manier Goes in gebracht. Dat kan bijvoorbeeld op een elektrische fiets of met een duurzame bestelbus zijn. 

Kosten

De raadsleden denken dat zo’n cityhub helpt om de Goese doelen op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Zo’n hub verlaagt volgens onderzoek de brandstof- en loonkosten.

De SGP/ChristenUnie vraagt hoe het college van burgemeester en wethouders over zo’n last mile denkt en hoe ze deze zou kunnen realiseren of aanmoedigen. De huidige praktijk van het op elk gewenst moment overal afleveren van goederen is volgens fractievoorzitter Johnny Lukasse sowieso niet houdbaar. “Het is een kwestie van tijd dat iedere gemeente dit op een of andere wijze anders gaat regelen”, zegt hij in zijn vragen. 

Samenwerken

Hij wil dat Goes een voortrekkersrol speelt, in samenwerking met ondernemers, leveranciers en andere betrokkenen. Wat hem betreft kunnen de partijen samenwerken om de ‘last mile’ te realiseren. Hij hoopt dat de gemeente met haar eigen voertuigen meedoet aan de last mile. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief