Pauline de Bok.
Pauline de Bok. Foto: Jan Banning

Pauline de Bok geeft lezing over haar nieuwe boek

Door: Sandra Broosus Algemeen

GOES - In het kader van de maand van het natuurboek geeft Pauline de Bok zaterdag 22 mei een lezing over haar nieuwe boek ‘De poel’ in boekhandel De Koperen Tuin in Goes.

Er kunnen vanwege de coronamaatregelen maximaal dertig personen aanwezig zijn bij de lezing, die om 14.00 uur begint. De toegang bedraagt vijf euro.

Ecosysteem

Pauline de Bok studeerde theologie en filosofie. Ze is vertaler en schrijver van literaire non-fictie en woont afwisselend in Amsterdam en op het Oost-Duitse platteland. In ‘De poel’ trekt ze zich terug op het noordoost-Duitse platteland, waar ze rondscharrelt op haar erf, omringd door bossen, meren en industriële landbouw. Ze zoomt in op de levende wezens met wie ze haar plek deelt, van de grote dieren waar ze op jaagt tot het gewemel en gekrioel dat een mensenoog nauwelijks ziet. Al jaren krijgt het ecosysteem klap na klap. Waar zijn de fazanten, wijnbergslakken, oranjetipjes en wespennesten gebleven? Voor het eerst in twintig jaar blijft de poel achter de koeienstal droog, gespannen vraagt ze zich af of de boerenzwaluwen wel zullen terugkeren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief