Afbeelding
Beeld: Gemeente Borsele

Plan voor tien woningen in ‘s-Gravenpolder is ‘mooie oplossing voor kavel’

Door: Britta Janssen Algemeen

‘s-GRAVENPOLDER - Waarschijnlijk nog deze maand komt een plan voor tien levensloopbestendige woningen aan de Laurierstraat in ‘s-Gravenpolder ter inzage te liggen. “Als er geen zienswijzen komen, zou de bouw in het tweede kwartaal van dit jaar gerealiseerd moeten kunnen worden”, vertelt de Borselse wethouder Kees Weststrate. “Maar dat ligt ook aan de planning van het bouwbedrijf.”

De gemeente is ook nog in afwachting van de nieuwe rekenmethode om de stikstofuitstoot van dit plan te bepalen. Daarover is waarschijnlijk eind deze maand meer duidelijk. Weststrate hoopt dat de uitstoot ook met de nieuwe berekeningen onder de norm blijft. “Zodat we snel kunnen bouwen.” 

Bouwklaar

Het plan behelst aaneengesloten koopwoningen met een gedeeltelijke dakopbouw (zie beeld). De woningen worden in drie blokjes aan een hofje gebouwd, hebben een kleine tuin en komen aan een openbare groenstrook te liggen. “Er is vraag naar levensloopbestendige woningen in ‘s-Gravenpolder.” De wethouder verwacht dan ook interesse uit het dorp voor de huizen. De nieuwbouw vindt hij goed nieuws, maar ook dat er een oplossing is voor de kavel aan de Laurierstraat. “De grond is bouwklaar, maar er was steeds geen uitvoerbaar plan. Er zijn velen bezig geweest met patiowoningen, maar dat is mede door de afmeting van de kavel uiteindelijk niet gelukt. Bijvoorbeeld de tuinen werden te diep. We zijn blij dat bouwbedrijf Schrijver nu wel een plan heeft dat aansluit op de marktvraag.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief