De flexwoningen komen op de lege kavel tussen de panden van Kibeo en Baker Tilly.
De flexwoningen komen op de lege kavel tussen de panden van Kibeo en Baker Tilly. Foto: Britta Janssen

48 flexwoningen langs spoor in Goes

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Waarschijnlijk nog het derde kwartaal van dit jaar zijn er 48 flexwoningen voor sociale huur beschikbaar aan de Van Hertumweg in Goes. Deze woningen vlakbij het treinstation blijven tien jaar staan en zijn grotendeels bestemd voor starters en statushouders, vertelt de Goese wethouder Joan Veldhuizen donderdag.

De gemeente Goes stelt de grond - nu nog een lege kavel - beschikbaar en woningcorporatie Beveland Wonen gaat de duurzaam gebouwde flexwoningen verhuren. “Er is behoefte aan snel beschikbare en betaalbare woonruimte”, legt de wethouder uit. “Het gaat om twee gebouwen van drie woonlagen met appartementen in verschillende groottes. Minimaal vijftig procent van de woningen zijn voor starters en jongeren, maximaal dertig procent van de woningen zijn voor statushouders, dat zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning, en maximaal twintig procent voor andere doelgroepen, zoals gescheiden mensen die een woning zoeken.”

De plannen zijn volgens Veldhuizen besproken met de omliggende bedrijven. “Zij kunnen meedenken over bijvoorbeeld de invulling van het parkeren. De gemeente en corporatie werken de plannen verder uit en beleggen naar verwachting in april een informatiebijeenkomst over de nieuwe flexwoningen. 

Na tien jaar verhuizen de flexwoningen naar een andere locatie. Goes is nog op zoek naar meer locaties voor flexwoningen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief