Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Winterweer op komst met kans op sneeuw

Door: Michel Claessens Algemeen

ZEELAND - Het voorjaar laat nog even op zich wachten want er is winterweer opkomst. De temperatuur gaat volgende week dalen en er is kans op winterse neerslag.

Door een noordwestenwind wordt koudere lucht naar ons land gevoerd, waardoor vanaf zondag de temperatuur omlaag gaat. Overdag wordt het een graad of 6. Er kunnen enkele buien voorkomen en gaandeweg de dag is ook kans op wat korrelhagel of een vlok natte sneeuw. Begin volgende week is het nog niet gedaan met de buien en neemt de wisselvalligheid nog verder toe. Maandag bestaat de neerslag nog voornamelijk uit regen of natte sneeuw maar vanaf dinsdag neemt de kans op sneeuw aanzienlijk toe en is het niet uitgesloten dat het op sommige plekken wel eens wit kan worden. De kans dat er een sneeuwdek ontstaat van meer dan 3 centimeter is echter vrij klein, slechts zo’n 10%. Vooral ‘s nachts is de kans op vorst en sneeuw groot. Hierdoor kunnen natte weggedeelten bevriezen, waardoor het glad kan zijn.

Hou koud wordt het precies?
Vergeleken met de temperatuur die normaal is voor begin maart zitten we aan de koude kant. Dagelijks komt de temperatuur uit op 4 tot 6 graden en in de nachten vriest het licht. Normaal is het begin maart overdag 8 of 9 graden en in de nacht enkele graden boven nul. Daar komt bij dat de gure noordwestenwind het volgende week voor het gevoel nog een stukje kouder maakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief