Afbeelding
Foto: Shironosov

Recordaantal bedrijven op banenmarkt ‘Werken in Zeeland’

Door: Redactie Algemeen

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

Dit evenement wordt voor de 6e keer georganiseerd door LMG, Zeeuwse Vacaturebank.nl en het UWV Goes. Eerdere edities hebben bewezen dat de banenmarkt een succesvolle manier is om werkgevers en werkzoekenden bij elkaar te brengen. Bij de werkzoekenden gaat het niet alleen om mensen die zonder baan zitten, maar ook kandidaten die van baan willen veranderen. Ook bieden tegenwoordig steeds meer werkgevers de mogelijkheden om binnen het bedrijf een opleiding te volgen en dit te combineren met werken. Voor werkzoekenden die wellicht nog niet de juiste kennis in huis hebben is dit een mooie manier om te beginnen met werken en leren binnen het bedrijf.

Krapte

Dat er krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt is, is vast geen nieuws. Dit zal de komende jaren ook niet snel veranderen, aangezien veel jongeren wegtrekken en er een grote groep zestigplussers met pensioen gaat. De banenmarkt biedt daarom een goede mogelijkheid voor werkgevers om iets aan hun personeelstekort te doen en voor werkzoekenden om een passende baan te zoeken. Door het brede aanbod is er op de banenmarkt voor elke werkzoekende wel een interessante baan te vinden!
Tijdens de 6e editie van de banenmarkt zijn er maar liefst vijftig bedrijven aanwezig. Niet eerder namen er zoveel deel. Deze bedrijven presenteren zich in de Mythe om kennis te maken met potentiële, nieuwe medewerkers. Tijdens de banenmarkt wil de organisatie graag mensen met elkaar verbinden. Bij vorige banenmarkten, tijdens onder andere de Contacta, was dit een groot succes.

Gratis toegankelijk

De banenmarkt is gratis toegankelijk voor iedereen. ‘We hopen je daar te zien!’, aldus de organisatie. Registratie is mogelijk via www.banenmarktzeeland.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief