Willem-Jan Quist (links) en Rens Marijs.
Willem-Jan Quist (links) en Rens Marijs. Foto: Erica van Strien

‘Wij proberen iedere dag onze klanten in de watten te leggen’

Door: Erica van Strien Algemeen

GOES - Bij binnenkomst voor het interview gonst het op de eerste verdieping bij AAproTec Specialist in roldeuren als in een bijenkorf. Willem-Jan Quist, manager van de serviceafdeling, snapt de verwondering. “Het is hier net pauze en als de mannen in de buurt zijn vinden ze het leuk om even naar de zaak te rijden en samen een hapje te eten. Dat samen starten proberen we ‘s morgens ook”, lacht hij. 

Eigenaar Martijn Kooijman startte met enkele collega’s in 2009. Vijftien jaar later staan er meer dan vijftig werknemers op de loonlijst. Vandaag spreken we er twee. Willem-Jan: “Vier jaar geleden ben ik als servicemedewerker binnendienst (accountmanager) aangenomen en sinds een jaar maak ik als manager van de serviceafdeling deel uit van het MT. Dat betekent dat ik de verkoop-binnen en de servicemonteurs aanstuur. Als team zijn we verantwoordelijk voor alle reparaties, onderhoud en storingsafhandeling. We hebben veel klanten waarvoor we het onderhoud planmatig uitvoeren, maar er wordt dagelijks een deur aangereden en daar moeten we direct naartoe. De binnendienst maakt een offerte op, bestelt direct de onderdelen en het team kan aan de slag. Leidinggeven is een behoorlijke uitdaging af en toe, maar de lijntjes zijn hier heel kort, gelukkig.”

Doorgroeimogelijkheden

Rens Marijs werkt in maart twee jaar bij AAproTec als servicemonteur. Hij is een technische zij-instromer. Rens: “Hiervoor werkte ik tien jaar als automonteur bij dezelfde werkgever. In dit bedrijf ben ik nog steeds aan het sleutelen, maar mijn klanten zijn echt anders. Er zijn genoeg dagen dat ik op vijf of zes adressen kom. Als automonteur kwam ik alleen buiten om weer een nieuwe auto te pakken en ging daar binnen mee aan de slag. Dat klantcontact en die variatie maken mijn werk echt leuker. Bovendien zijn er meer doorgroeimogelijkheden. Zelf ben ik intussen leermeester geworden en vaak heb ik dan een leerling-monteur mee.”

“Dat is wel, zoals het hier gaat”, zegt Willem-Jan. “Automatische deuren, schuifdeuren en draaideurautomaten, je treft ze overal. Voor ieder winkelpandje staat een schuifdeur. Of een snelroldeur tussen winkel en magazijn. Ziekenhuizen, zorginstellingen, het zit er vol mee. Er zijn enorm veel verschillende besturingen. Onze kracht is dat onze monteurs van alles de handleidingen hebben en daardoor elke storing op kunnen lossen.”

Er blijven vacatures komen, omdat het werk toeneemt. “In 2023 hebben we dertien nieuwe collega’s kunnen verwelkomen. Dat we zo snel aan goed personeel komen, is tegenwoordig wel bijzonder. Dankzij onze collega Siebe zijn we echt actief op de social media. Hij maakt continu filmpjes. Dus als die mannen met een mooi project bezig zijn, zorgt hij voor mooie content op onze mediakanalen.“

Watten

Gevraagd naar een voorbeeld van een werkdag van de servicemonteur zegt Rens: ”‘Vandaag stonden er vijf of zes storingen bij mij op de lijst, maar het loopt ook weleens anders. De planning verschuift regelmatig op prioriteit van storingen. Gelukkig hebben we de meeste onderdelen hier op voorraad. Andere monteurs nemen waar mogelijk de storingen over om onze klanten allemaal toch op de afgesproken dag te helpen.”

Willem-Jan: “Onze policy is dat we elke dag ons best doen om onze klant in de watten te leggen. We zijn begonnen met garagedeuren voor de particuliere markt en inmiddels hebben we die lijn uitgebreid naar industriedeuren, slagbomen en automatische deuren.”

Rens: “We doen onder andere brandweerkazernes. Dat maakt het voor mij extra leuk, omdat we alle brandweerkorpsen hebben in de regio en ik al een aantal jaren bij de vrijwillige brandweer zit.”

Willem-Jan: “In Goes hebben we vacatures voor een service adviseur/planner, een projectmanager commerciële binnendienst en een servicemonteur automatische deuren. We denken steeds als er nieuw personeel bij komt, nu kunnen we er weer een poosje tegenaan. Maar de groei zorgt iedere keer dat we weer op zoek moeten naar nieuwe gemotiveerde mensen  De bezetting moet op niveau zijn om het voor iedereen leuk te houden.”

PASPOORT RENS:

Naam: 
Rens Marijs (29)

Woonplaats:
Arnemuiden

Burgerlijke Staat:
Getrouwd met Willemien

Opleiding:
Mbo motorvoertuigentechniek

Hobby:
Vrijwillige brandweer

PASPOORT WILLEM-JAN:

Naam: 
Willem-Jan Quist (25)

Woonplaats:
Sint-Annaland

Burgerlijke Staat:
Heeft een relatie

Opleiding:
Hbo ondernemerschap en retailmanagement.

Hobby:
Klussen

Willem-Jan Quist.
Rens Marijs.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief