Gouden Schoolkantine Schalen voor Scalda.
Gouden Schoolkantine Schalen voor Scalda. Foto: Scalda

Scalda bekroond met zes Gouden Schoolkantine Schalen

Door: Redactie Algemeen

GOES - Scalda heeft voor al haar locaties de Gouden Schoolkantine Schaal 2023-2024 van het Voedingscentrum ontvangen. Het behalen van de gouden status is het resultaat van intensieve inspanningen van Scalda om haar kantine gezonder te maken. Met minstens 80% van het assortiment bestaande uit gezonde opties zoals broodjes, fruit en andere voedzame producten, en de voortdurende beschikbaarheid van drinkwater, wordt het voor studenten gemakkelijker gemaakt om gezonde keuzes te maken. 

Deze focus op gezondheid is verankerd in Scalda’s bredere missie om bij te dragen aan een duurzame toekomst, zoals verwoord in de strategie “Samen maken we Scalda”, waarin wordt gestreefd naar een Gezonde School als bijdrage aan een gezondere samenleving en de verwezenlijking van SDG3: goede gezondheid en welzijn.

Toekomst

Voor Scalda is de toekomst gericht op het voortzetten van deze positieve trend. De implementatie van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen, opgesteld door het Voedingscentrum in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, speelt hierbij een centrale rol. Door gezonde gewoonten te cultiveren, dragen zij bij aan een levenslange gezonde levensstijl voor studenten, waardoor zij overal gezonde en duurzame keuzes kunnen maken, ook op school. De ambitie van Scalda om stappen te zetten richting de Schijf van Vijf is meer dan een doel; het is een verplichting om gezondheid en welzijn te bevorderen.

De uitreiking van de gouden schaal

De bekroning met de Gouden Schoolkantine Schaal werd gevierd tijdens het Gezonde-gewone Schoolkantine Festival op donderdag 21 maart in Middelburg, als onderdeel van de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Dit initiatief van het Voedingscentrum heeft als doel een gezonder voedingsaanbod te bevorderen op v(s)o- en mbo-scholen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief