Feest tijdens de opening van de buurtsuper in Borssele.
Feest tijdens de opening van de buurtsuper in Borssele. Foto: Hans Colijn

Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

Door: Britta Janssen Algemeen

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

Donderdag is de buurtsuper feestelijk geopend in de Wielingenstraat. Hierbij was onder meer burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele aanwezig. 

Leden en vrijwilligers

De coöperatie laat weten blij te zijn met de realisatie van de supermarkt, die ook een functie heeft als ontmoetingsplek. ‘We hebben inmiddels al meer dan 250 leden’, aldus de coöperatie. ‘Deze leden dragen bij aan de exploitatie van de winkel. Naast diverse fondsen, waarvan we ook geld ontvangen hebben, was dit echt nodig om de buurtwinkel op te starten. Ook hebben diverse bedrijven in de buurt een flinke gelddonatie gedaan. We zijn daar oprecht blij mee. Zo hebben we nu samen weer een mooie winkel.’

Zo’n 30 vrijwilligers zijn betrokken bij de super. Zij doen van alles, van vakkenvullen en kassadraaien tot broodjes bakken, schoonmaken, boodschappen bezorgen en technische klusjes. De buurtsuper kan nog extra vrijwilligers gebruiken.

Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele spreekt de aanwezigen toe.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief