Burgemeester van Schouwen-Duiveland Jack van der Hoek en kreeftenkoningin Margot Dubelaar uit Kortgene ontvangen de eerste Oosterscheldekreeft.
Burgemeester van Schouwen-Duiveland Jack van der Hoek en kreeftenkoningin Margot Dubelaar uit Kortgene ontvangen de eerste Oosterscheldekreeft. Foto: Olivier Verwest

Zonnige en winderige opening seizoen Oosterscheldekreeft

Door: Britta Janssen Algemeen

KORTGENE - Het nieuwe seizoen voor de Oosterscheldekreeft is donderdag feestelijk geopend. Burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland en kreeftenkoningin Margot Dubelaar uit Kortgene namen de eerste gevangen Oosterscheldekreeft in ontvangst.

Dit jaar was het de eer aan kreeftenvissers Lennard Timmer met zijn schip BRU1 om de eerste kreeftenfuiken te lichten in de Oosterschelde. Hij werd daarbij geassisteerd door kreeftenvisser Evert van de Zande. Commissaris van de koning in Zeeland Han Polman gaf de kreeft bij ontvangst meteen de naam van de visser, ‘Lennard’. Vervolgens overhandigde Polman de vangst aan de kreeftenkoningin en burgemeester.

Kreeftenveiling voor het goede doel

Aan het einde van de middag begon de kreeftenveiling voor twee goede doelen:

1.          De stichting de Bende van het strand, die zich sterk maakt voor schone stranden op Schouwen-Duiveland.

2.          De stichting Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland.

De veiling bracht 4.000 euro op. International Seafoods Klink B.V. was de laatste die voor de eerste Oosterscheldekreeft een bod heeft gedaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief