Tackelen is een belangrijk onderdeel van de rugbysport.
Tackelen is een belangrijk onderdeel van de rugbysport. Foto: Hans Markusse

Tim Visser verzorgt rugbyclinic bij Tovaal

Sport en vereniging

GOES - De Goese Rugbyclub Tovaal is erin geslaagd om een voormalig toprugbyer naar sportpark Het Schenge te halen om een clinic te verzorgen. Tim Visser komt op zaterdag 24 augustus naar Goes om de jeugdleden van Tovaal de fijne kneepjes van de rugbysport te leren.

Tim Visser speelde twaalf seizoenen als prof in Groot-Brittannië en speelde zelfs 33 interlands voor Schotland, waarmee hij in 2015 deelnam aan het WK. Een van de hoogtepunten in zijn interlandcarrière was het scoren van twee try’s in de wedstrijd tegen de All Blacks.

De clinic begint om 9.45 uur met een welkom voor Tim Visser, waarna “The Flying Dutchman” de benjamins, mini’s, cubs, junioren en colts van Tovaal twee uur lang onder handen neemt.

Om 12 uur binden de allerkleinste spelers van Tovaal, guppen en turven van 4 t/m 8 jaar, de “strijd” aan met Tim Visser, waarna er tijd is voor een jeugdpersconferentie, waarbij Visser vragen beantwoordt van de jeugdspelers van Tovaal.

De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch en een foto/handtekeningsessie.

Voor meer informatie over de Goese Rugbyclub Tovaal kan men terecht op www.tovaal.nl of een mail sturen naar info@tovaal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief