Anne Lubbers (rechts boven) en Sophie Verdaasdonk in actie tijdens het BATC toernooi in Eindhoven.
Anne Lubbers (rechts boven) en Sophie Verdaasdonk in actie tijdens het BATC toernooi in Eindhoven. Foto: Wendy Bezems-waas

Goede prestaties softbalsters in BATC

Door: Janny Mathijssen algemeen

ETTEN-LEUR - Dit jaar werd het BATC winter toernooi gehouden in het indoor sportcentrum in Eindhoven. BATC is een 2-daags indoor softball toernooi voor softball speelsters tussen 12-16 jaar met een zeer apart concept.

Alle softball speelsters in die leeftijdklasse uit Nederland en België kunnen hier individueel op inschrijven en uit de inschrijvingen worden dan de selecties gedaan door de trainers voor de verschillende teams. Er zijn 2 niveaus, Dutch league voor de jongste en National league voor de oudere en meer ervaren speelsters. Er worden in totaal 8 teams gevormd, dus er kunnen slechts 92 speelsters geselecteerd worden. Dit jaar waren uit Etten Leur Anne Lubbers (Dutch League), Isa van Elteren (Dutch league) en Sophie Verdaasdonk (National League) geselecteerd voor een van de teams.

Leagues
In de Dutch league werden Anne Lubbers (Stags ) geselecteerd voor het team van de Bombers en Isa van Elteren (Stags) door de het team van de Falcons. Anne wist met haar team zelfs de finale van de Dutch league te halen. De finale was een spannend duel met mooie acties van beide teams, maar helaas bleken in de finale de Cavaliers deze keer te sterk en werd de finale uiteindelijk door de bombers verloren met 7-1.
In de National league wist Sophie Verdaasdonk met haar team de Admirals de finale te halen en Sophie en haar team de Admirals wonnen het tournooi zelfs na een zeer spannende finale tegen het team van de Bombers . Sophie werd op basis van haar prestatie ook nog gekozen in het all-star team van het tournooi.

Programma
Een hele goede sportieve afsluiting van 2017 de Etten Leurse softball dames en ze hebben hiermee een goede basis gelegd voor de rest van het komende indoor softball seizoen. Op 12-14 januari staat voor de softbalsters het alweer het volgende indoor toernooi te wachten, het internationale softballtournooi “The Cup” in Schiedam, met naast deelname van de Nederlandse top teams, ook deelname van diverse Europese en Amerikaanse teams. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief