Afbeelding

Praat mee over de Stint en agressie tegen boswachters

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Is het terecht dat de Stint verboden is op de openbare weg? En moeten boswachters beter beschermd worden tegen bedreigingen en agressief gedrag? Deze twee vragen staan centraal in de volgende enquête van het burgerpanel die de Etten-Leurse Bode organiseert in samenwerking met onderzoeksbureau Toponderzoek op www.tipetten-leur.nl

In september kwamen bij een dramatisch ongeval in Oss waar een Stint in botsing kwam met een trein vier jonge kinderen om het leven. Daarnaast raakten een ander kind en de bestuurster van de Stint zwaargewond. Begin oktober besloot de minister dat Stints niet langer op de openbare weg mochten komen. We zijn benieuwd hoe de leden van het burgerpanel daarover denken. Is dat een terechte beslissing? En zo ja, wat is dan het veiligste vervoermiddel om kinderen naar school te brengen en te halen?

Incident

In deze enquête komen we ook terug op het incident in september in Etten-Leur waarbij een boswachter mishandeld werd door een jager. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurde. Moeten boswachters middelen krijgen om zich beter te kunnen beschermen en is het nog wel verstandig dat zij alleen op pad gaan?

Aanmelden

Wilt u ook meepraten en meedenken over deze onderwerpen en u bent nog geen lid van het burgerpanel? Meld u dan aan op de website www.tipetten-leur.nl. Voorwaarden zijn dat u 16 jaar of ouder bent, woonachtig bent in Etten-Leur of werkzaam in deze gemeente.

Actuele zaken

Als lid van het burgerpanel wordt u ongeveer een keer per maand geraadpleegd over actuele zaken die in Etten-Leur spelen. Het invullen van de vragenlijst varieert van een paar minuten tot een klein kwartier. De onderzoeksresultaten worden via www.tipetten-leur.nl kenbaar gemaakt. Tevens worden de resultaten gebruikt voor artikelen in de Etten-Leurse Bode en haar social media kanalen.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief