Afbeelding
Foto: René Mensen

Auto en Motorsport Experience smaakt naar meer

Door: Addo Sprangers Algemeen

ETTEN-LEUR - Onder zomerse omstandigheden trokken zondag honderden bezoekers naar de Hoevenseweg voor een spektakeldagje met de Auto en Motorsport Experience. Op het terrein van Verkeersschool Blom, waren auto’s en motoren opgesteld die diepe indruk maakten.

DOOR RENÉ MENSEN

Door hun uiterlijk, de enorme verwachtingen die ze opwekten én het geluid dat ze kunnen voortbrengen. Een opstijgend vliegtuig valt in het niet bij deze enorme geluidsfabrieken op wielen. Ongelooflijk. De kreten ‘wow’ en ‘OMG” waren niet van de lucht. Het was ook verstandig om even je oren af te dekken als iemand twintig keer het gaspedaal of gashandel voluit zette. Dit tekende wel de sfeer van de gemoedelijke middag. Veel gezinnen met kinderen, pubers op hun mountainbikes en mannen en vrouwen in stoere leren pakken.

Lamborghini

Met de aanwezige snackkraam was ook de inwendige mens niet vergeten. Er waren terreinwagens met enorme wielen, voor wie elk terrein, hoe geaccidenteerd ook, ‘a piece of cake’ is. Enorme trucks met glanzende wielen groter dan jijzelf, opgepoetste motoren met bronzen vellingen. Kinderen konden genieten van een luchtkussen of een ritje over de minikartbaan. De echt stoere kids mochten meerijden met de opvallend gekleurde Lamborghini voor een ritje buiten het evenemententerrein.

Dragraces

Er was ook een prachtige auto voor dragraces (zeg maar stoplichtraces). Met twee auto’s vanuit stilstand zo snel mogelijk een redelijke korte afstand afleggen. Overgewaaid uit Amerika. Kirsten van Croonenborgh was aanwezig met haar ‘70 Plymouth Barracuda Suzy Q. Met zo’n slordige 1.300 pk een auto die echt vooruit wil. Ook terreinwagens met verwijzing naar de Dakar Rally (Jeffrey Otten en Nicky Zoontjes) ontbraken niet. Kortom: een heerlijke dag voor bezitters en bewonderaars van gemotoriseerde voertuigen op twee of meer wielen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief