Monique Foesenek en Bincky. FOTO ALINE BIERKENS
Monique Foesenek en Bincky. FOTO ALINE BIERKENS Foto: Aline Bierkens

Monique Foesenek Nederlands Kampioen Agility 2019

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend vonden in Venlo de Nederlandse Kampioenschappen Agility plaats. Monique Foesenek en haar hondje Bincky uit Etten-Leur hebben daarbij een bijzondere prestatie geleverd, door Nederlands Kampioen in de categorie small (kleine honden) te worden.

Met 15 maanden is adoptiehondje Bincky in huize Foesenek komen wonen. Monique is er agility mee gaan doen, waarbij Bincky in het allereerste begin de auto onder spuugde en niet verder kwam dan enkele sprongen. Stap voor stap ging het iets beter, waarna ze afgelopen jaar bij Terra Agility in Rijsbergen is gaan trainen en wat een vooruitgang hebben ze daarna samen geboekt!

In februari van dit jaar zijn ze begonnen met wedstrijden bij de Raad van Beheer. In korte tijd gepromoveerd van de 1e naar de 2e graad. Vervolgens in 2 wedstrijden op 2e graad niveau, meteen geplaatst voor de pre-selectie van het NK. Tijdens deze pre-selectie hebben ze alle 3 de parcoursen goed rondgelopen, waarmee ze zich als grote verrassing plaatsten voor de finale van het NK, afgelopen zondag.

Het eerste parcours, een erg lastige jumping, hebben ze ontzettend knap gelopen met slechts 0,72 tijdfouten. Hiermee werden ze 4e op dit onderdeel, een goede uitgangspositie om nog op het podium te kunnen eindigen. Tot slot werd in de middag het vast parcours gelopen. De opdracht was foutloos blijven en zo min mogelijk tijdfouten oplopen. Door de hitte was Bincky iets minder snel, maar ze maakten geen fouten en kregen alleen 5,31 tijdfouten. Het totaal aantal strafpunten kwam hiermee op 6,03. Nu begon het wachten op de laatste 3 combinaties. Deze maakten allemaal fouten, waarbij er een eindigde op een totaal van 6,68 strafpunten. Na wat rekenwerk kwam echter de verlossende ontknoping. Ze werden niet alleen 3e op het laatste parcours, maar Monique en Bincky zijn overall zelfs Nederlands Kampioen 2019!!! Een ongelofelijk knappe prestatie!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief