Afsluitende buiten training seizoen 2019 Okinawa Karate.
Afsluitende buiten training seizoen 2019 Okinawa Karate. Foto: Wendy Jansen

Lessen gaan weer beginnen bij Okinawa Karate School

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Vanaf maandag 19 augustus gaan de karate & kickboxing lessen bij Okinawa Kyokushin weer beginnen. Dit wordt het 15é seizoen voor de vechtsport dojo in Etten-Leur. In 2005 startte dojohouder en hoofdleraar (Sensei) Tom Jansen op 20 april de karateschool in Etten-Leur en Zundert. Er wordt onderwezen in de stijl Kyokushinkai-Karate (full-contact).

Kyokushinkai wat letterlijk “uiterste waarheid samenwerking” betekent, is een vechtsport die is gericht op realisme oftewel het aanleren van technieken die je echt kunt gebruiken in een zelfverdediging situatie. Het zowel fysiek als mentaal sterker worden speelt een belangrijke rol in de lessen. Weerbaarheid, kennis en kunde lopen parallel in de ontwikkeling, van witte tot zwarte band.

Sensei Tom begon in 1982 met het Kyokushin-karate en is in het bezit van zwarte band 4é dan. Na 37 is het ondertussen veel meer dan een hobby of sport, een “way of life”. Het enthousiasme voor het lesgeven is er in de jaren niet minder om geworden. Met plezier lesgeven, daar is het mee begonnen en dat plezier zie je terug bij de leerlingen. Als je een doel hebt, gaat leren het best als je er plezier in hebt, zo wordt een doel geen eindpunt, maar een weg oftewel, de “Do” karate -do, de weg van de lege hand.

Elk seizoen trainen we aantal keer juist niet in de dojo, maar zoals op de foto in de buitenlucht. Op het strand in Burgh-Haamstede of Galderse Meren, ook zijn er karate bootcamp trainingen in de Pannenhoef.

Okinawa wilt graag iedereen in de gelegenheid stellen om in contact te komen met het Kyokushin-karate, doe daarom eens vrijblijvend gratis mee met de lessen. De karate en kickboxing trainingen zijn voor alle leeftijden in groepen op maandag en vrijdagavond, in de gymzaal van basisschool “Den Overkant” Edwardpoppelaan 18. Info op www.jansenkarate.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief