Afbeelding
Foto: Ria Mol

Westbrabantse Molendag met foto-expo van Focus NatuurEL

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zondag 24 maart 2024 zijn de meeste molens in Westbrabant open vanwege de Westbrabantse Molendag. Ook molen De Hoop in Sprundel. Op deze dag laat ook de Etten-Leurse fotogroep Focus NatuurEL een selectie van hun mooie natuurfoto’s zien. De foto’s zijn van Etten-Leur en omgeving. 

Afgelopen november heeft deze groep een enorm succesvolle expositie verzorgd in de Vincent van Goghkerk in Etten-Leur. De reacties waren zo positief dat de overwegend Etten-Leurse fotografen in contact zijn gekomen met de molenaar die meteen enthousiast was. De molenaar wil graag ‘zijn‘ molen op zijn mooist laten zien. Daar past een inkijkje in de prachtige natuur van Etten-Leur en omgeving mooi bij. Als je aan natuur en naturel denkt, dan kom je ook al snel bij het ambachtelijke van een molen. 

Het is vooral dankzij heel veel vrijwilligers dat de molens in Nederland nog steeds bestaan en functioneren. De Westbrabantse Molendagen en de Landelijke Molendagen zorgen ervoor dat mensen een bezoekje kunnen brengen aan de molens en op die manier nóg meer begrijpen hoe de molens werken. En begrip enthousiasmeert potentiele vrijwilligers. Kom vooral een kijkje nemen op zondag 24 maart tussen 10.00 en 17.00 u. U bent van harte welkom. 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief