V.l.n.r.: Wesley Konings, Marcel de Bloeme, Corinda Linders, David Schweitz en Lars van Haperen
V.l.n.r.: Wesley Konings, Marcel de Bloeme, Corinda Linders, David Schweitz en Lars van Haperen Foto: TTV Tanaka

Tanaka 6 in één jaar twee keer kampioen

Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - Vorige week vrijdag stond er voor Team 6 van Tafeltennisvereniging Tanaka een spannende laatste speelronde op het programma! Met slechts één punt voorsprong op de concurrent kon het kampioenschap worden binnengesleept.

Het seniorenteam bestaande uit Wesley Konings, Marcel de Bloeme, Corinda Linders, David Schweitz en Lars van Haperen moest uit spelen tegen Hotak in Hoogerheide, terwijl concurrent Het Markiezaat naar Middelburg moest. Tanaka trad aan met de ervaren Marcel en de jeugdige David en Lars. De wedstrijden waren spannend, maar de drie sloegen zich er goed doorheen. Uiteindelijk stond er een 7-3 overwinning op het scorebord. Een mooie uitslag, helemaal toen bekend werd dat Het Markiezaat punten had laten liggen tegen Middelburg! Hiermee was de voorsprong zelfs uitgebreid en het kampioenschap in de vijfde klasse binnen.

Tanaka 6 heeft de afgelopen twee seizoen de stijgende lijn te pakken. Dit is namelijk het tweede kampioenschap in twee seizoenen tijd. In het najaar van 2023 werd het team namelijk eerste in de zesde klasse. Nog geen halfjaar later is ook het kampioenschap in de vijfde klasse binnen en wacht er na de zomer weer een niveau hoger.

Gefeliciteerd, Wesley, Marcel, Corinda, David en Lars![n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief