Piet Verhoeven (links) en Piet Aerts (2e van rechts) in een beeld gevangen.
Piet Verhoeven (links) en Piet Aerts (2e van rechts) in een beeld gevangen. Foto: Rein Nuiten

Spannend tot het laatst bij BC ‘t Palet

Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - Als administrateur van onze beugelclub zie ik (bijna) wekelijks hoe de strijd om de ereplaatsen zich ontwikkelt. Soms is al halverwege de maand duidelijk welke spelers daarvoor in aanmerking zullen komen.

Piet Verhoeven speelde weer eens ouderwets op zijn hoge niveau. Piet was dan ook al na 3 weken de gedoodverfde winnaar en dat maakte hij met een hoog gemiddelde van 28,92 dan ook waar. 25 partijen speelde Piet en dat leverde hem 50 bonuspunten op. Ook voor Piet Aerts waren er 50 bonuspunten voor zijn 25 gespeelde partijen. Echter speelde deze Piet in maart wel erg wisselvallig en zo had hij 0,08 punt te weinig om niet als hekkensluiter uit de bus te komen. April is voor Piet Aerts in ieder geval al veel beter begonnen. Komt dus wel goed (denk ik).

Waarom dan toch “spannend tot het laatst”? Dat gaat om de plaatsen 2 t/m 5. Rein Nuiten, Klaas Hofman, Kees Naalden en Martien de Jong hadden tot de laatste week nog kans om van plaats te wisselen. Ze eindigden allemaal met gemiddelde scores van “in de 27”. Het eindresultaat was Rein Nuiten 27,65; Klaas Hofman 27,48; Kees Naalden 27,33 en Martien de Jong 27,00. Vervolgens Mart van den Enden 26,12; Tonny Geldtmeijer 26,00 en Jan van der Wal 25,00 net boven Piet Aerts.

April doet wat ie wil en dat is zeker ook bij het beugelspel van toepassing. Die bollen rollen nu eenmaal lang niet altijd zoals je dat wil of in gedachten had. Gelukkig maar, want dat maakt het beugelspel juist zo leuk.[n]

‘Die bollen rollen nu eenmaal lang niet altijd zoals je dat wil of in gedachten had’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief