Vlnr: Lara, Toon, Miranda en John.
Vlnr: Lara, Toon, Miranda en John. Foto: Toon Fokkema

Kwartet Roadrunners loopt marathon voor Oekraïne

Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - Een viertal Road Runners: Lara, Miranda, Toon en John, loopt op 14 april hun eerste marathon in Rotterdam. De stad van ‘geen woorden maar daden’. Het groepje enthousiastelingen heeft zich ten doel gesteld deze marathon vooral uit te lopen en heeft hiervoor een uitgebreid trainingsschema gevolgd van trainer Ad Vissers. Zij zijn er inmiddels klaar voor. De tijd is van ondergeschikt belang, dit wordt een teamprestatie met als doel samen de eindstreep te halen.

Het kwartet verbindt hun uitdaging aan de nog steeds voortdurende strijd in Oekraïne, een marathon waarvan het einde vooralsnog niet in zicht is. Terwijl de internationale steun hapert heeft men juist nu behoefte aan concrete daden in plaats van woorden. Ondersteuning is hard nodig bij het beschermen van de eigen bevolking tegen de niet aflatende regen van Russische raketten en drones gericht op, vooral, civiele doelen in Oekraïne. 

Besloten is om middels sponsorbijdragen een Oekraïense stichting (Goerkit) te ondersteunen. Deze stichting heeft als doel geld in te zamelen voor de aanschaf van apparatuur om drones op te sporen en onschadelijk te maken, voordat ze hun desastreuze effect hebben op gebouwen, (energie)installaties en vooral mensenlevens, overal in Oekraïne.

Help ons Oekraïne te helpen door ons te sponsoren en gelijktijdig een bijdrage te leveren aan de bescherming van alles in dit mooie land wat het leven de moeite waard maakt. Iedere donatie is welkom!

Inzamelingsactie van Larysa Pavilchuk: Etten-Leurs kwartet loopt marathon voor Oekraïne (gofundme.com).[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief