Roadrunnners die aan de marathon deelnamen
Roadrunnners die aan de marathon deelnamen Foto: www.gofundme.com

Debuut Roadrunners bij Marathon Rotterdam

Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - Woensdagavond stond voor Birgit Voorn, Ryan van Nunen en Ad van Beek de Leemputtenloop op het programma. De Leemputtenloop is een van de weinige wedstrijden die doordeweeks wordt georganiseerd. Voor deze Roadrunners stond de 10 kilometer op programma. 

Ryan verbrak voor de 3e keer achter elkaar zijn tijd op de 10 kilometer! Hij liep deze afstand nu in 36 minuten en 37 seconden. Ook Ad dook onder de 37 en kwam na 36 minuten, 44 seconden over de eindstreep, dit was goed voor een 1e plek in de categorie mannen 55+. Birgit liep een solide race en noteerde een tijd van 44 minuten en 54 seconden. Dit leverde haar de 2e plek op in de categorie vrouwen 45+.

Marathon Rotterdam
Afgelopen zondag liep een viertal Roadrunners: Lara Pavilchuk , Miranda de Vries , Toon Fokkema en John de Regt de marathon van Rotterdam. Voor het viertal was het de eerste keer dat ze aan een marathon deelnamen. Het groepje enthousiastelingen heeft zich voorgenomen hun eerste marathon vooral uit te lopen en heeft hiervoor een uitgebreid trainingsschema van Ad Vissers gevolgd. De tijd is van ondergeschikt belang, dit wordt een team effort met het streven samen de eindstreep te halen. Naast het sportieve doel hebben zij ook het doel geld op te halen voor de nog steeds voortdurende oorlog in Oekraïne. Zij ondersteunen de Oekraïense stichting (‘Goerkit’ ). Deze editie van marathon Rotterdam bracht extra emotionele lading met zich mee omdat Lee Towers na 30 jaar voor de laatste keer ‘You’ll never walk alone’ zong. Ook werd de verongelukte wereldrecordhouder Kelvin Kiptum herdacht met een minuut stilte. Kiptum kwam op 11 februari van dit jaar om het leven na een auto-ongeluk.

Om 10:00 klonk het startschot. Zo’n 17.000 deelnemers begonnen aan het avontuur. Vanaf de start loop je naar Rotterdam-Zuid, langs Stadion Feijenoord en Ahoy, waarna je de Maas weer oversteekt. Vervolgens loop je door het centrum van Rotterdam, waarna het Kralingse Bos op je wacht. Het avontuur eindigt op de Coolsingel. Lara, Miranda, Toon en John startten voortvarend. Na 23 kilometer begon het lichaam stilletjes aan te protesteren. Dankzij veel doorzettingsvermogen kwam het viertal zoals afgesproken gezamenlijk over de finish. Door de marathon uit te lopen was hun sportieve missie geslaagd! Doneren voor Oekraïne is nog steeds mogelijk via gofundme.com, actie van Larysa Pavilchuk.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief