De drie vrienden van Mosterd na de maaltijd
De drie vrienden van Mosterd na de maaltijd Foto: Youtube

Mosterd na de maaltijd over de hype: ‘overdonderd, verbaasd en blij’

Door: Mura Kuijpers Algemeen

HOEVEN - De clip van ‘Hé Jacqueline, waar is de vaseline’ staat nog maar sinds vrijdag op Youtube, maar inmiddels is hij al bijna 200.000 keer bekeken en staat hij op nummer 14 in trending. “Dat is natuurlijk helemaal geweldig, we hadden nooit verwacht dat het zo’n succes zou zijn”, vertelt Lars van Berkel van het carnavalstrio Mosterd na de maaltijd.

De nieuwe carnavalskraker van drie vrienden uit Hoeven was 10 januari plots te horen bij Edwin Evers op 538. “De radiohype van 538 werkt ook lekker mee. Het is overdonderend, maar alleen maar positief”, aldus Van Berkel. Dinsdagochtend was het nummer nog een keer te horen op de radiozender. “Bij 538 zeggen ze dat het ook een beetje hun carnavalsnummer is natuurlijk, omdat zij de rekening hebben betaald.”

Optredens hebben de mannen nog genoeg gepland staan, zeker met carnaval. Zo zijn ze onder meer te beluisteren in Steenbergen, Standdaarbuiten, St. Willebrord, Zegge en het Fijnfisjenie Café van Omroep Brabant. Of de drie zelf ook nog gaan carnavallen naast de Jacqueline hype? “Jazeker. We zitten alle drie ook nog in een blaasband, daar gaan we ook nog mee weg. Dat zal niet alle dagen kunnen, maar in ieder geval de zondag. Dat is voor ons carnaval.”

Robert van der Wegen, van het carnavalstrio Mosterd na de Maaltijd, stuurde de rekening van 450 euro voor de opnamekosten van het nummer naar Hier Met je Rekening. 538 betaalt hierbij rekeningen van mensen die daar een goed verhaal achter hebben. Eerst zong hij een stukje live en later was de carnavalshit dus ineens op de nationale radio te horen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief