Stockfoto
Stockfoto Foto: Pixabay

Weesfietsen op Halderbergse hotspots worden geruimd

Door: Vera de Geus algemeen

HALDERBERGE - Weesfietsen die op het station in Oudenbosch en op het busstation in Oud Gastel staan, moeten weg. De gemeente hangt deze week een label aan de rijwielen waarvan zij vermoedt dat het weesfietsen zijn. Eventuele eigenaren hebben dan nog een maand de tijd om de scooter of fiets weg te halen, anders doet de gemeente dat.

In 2015 werd de nieuwe fietsenstalling bij station in gebruik genomen. Kort daarvoor stonden er maar liefst 65 fietsen op het station waarop je niet meer kon rijden. ProRail vroeg de gemeente daarop om handvatten om weesfietsen sneller te kunnen ruimen. Er werden medewerkers van de buitendienst aangesteld als toezichthouders om de aanpak voor weesfietsen uit te voeren. Staat een fiets al een langere tijd op het station, dan wordt hij voorzien van een sticker of een kaartje. Staat die fiets er na 28 dagen nog, dan wordt hij door de buitendienst meegenomen.

Label

Medewerkers van de gemeente zijn deze week op pad gegaan om vermoedelijke weesfietsen te voorzien van een label. Worden de fietsen binnen een maand niet verwijderd, dan komt de gemeente weer in actie. De (brom)fietsen worden dan weggehaald. De gemeente bewaart de fietsen nog drie maanden, zodat mensen die hun fiets missen deze alsnog op kunnen halen. Fietsen die daarna niet rijklaar zijn, maar wel gerepareerd kunnen worden, worden meegenomen om op te knappen. Fietsen waar niets meer van te maken is, komen bij het oud ijzer terecht. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief