Afbeelding

OTC'34 krijgt eindelijk nieuw paviljoen

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - De Oudenbossche Tennis Club krijgt een nieuw paviljoen. Het onderkomen is aan vervanging toen en daarom draagt de gemeente twee ton bij. Tevens wordt de accommodatie overgedragen aan de club. Daarmee komt het onderhoud op haar eigen bordje, zoals dat bij alle lokale clubs in Halderberge het geval is.

"Dit is wel een unieke situatie, want OTC'34 is de laatste Halderbergse sportvereniging waarvan wij de kleedruimten en kantine in eigendom hebben", zo begint wethouder Hans Wierikx. De afgelopen jaren heeft de gemeente geïnvesteerd in renovatie van de sportaccommodaties en deze vervolgens overgedragen aan de verenigingen. Alleen OTC'34 is nog in handen van de gemeente en daar komt op korte termijn een einde aan.

Verbouwing

"Het paviljoen en de kleedruimten zijn echter flink gedateerd en zijn echt aan vervanging toe", zo weet Wierikx. "De kosten hiervoor zullen wij voor onze rekening nemen. Dat komt neer op een bijdrage van 205.000 euro. Dat is gebaseerd op onder andere het ledenaantal", zegt hij. "Natuurlijk is het bestuur vrij om te kiezen voor bepaalde aanvullingen of extra luxe. Die kosten moeten ze dan zelf dragen." Het is de bedoeling dat de verbouwing, waarvoor de plannen al grotendeels op tafel liggen, voor het eind van het jaar van start gaat. De wethouder is blij dat de accommodatie in handen komt van OTC'34. "Dit is de laatste club waarvan wij het paviljoen nog in handen hebben. Aan het einde van het jaar zit iedere vereniging er netjes bij." 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief