Afbeelding

Miljoenen euro's voor technisch onderwijs in West-Brabant

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

HALDERBERGE - Het ministerie van Onderwijs stelt 6,1 miljoen euro beschikbaar voor de versterking van het technisch onderwijs in de gemeenten Etten-Leur, Roosendaal, Halderberge, Moerdijk en Rucphen. Het Munnikenheide College in Etten-Leur/Rucphen, het Da Vinci College in Roosendaal, de Norbertus Gertrudis mavo in Roosendaal en het Markland College in Oudenbosch/Zevenbergen kunnen daardoor concreet aan de slag met plannen. 

Dat gebeurt in samenwerking met mbo-onderwijs Curio, basisscholen en het lokale bedrijfsleven. De partijen werken samen onder de noemer 'Sterk Techniek Onderwijs.' De plannen richten zich op het vergroten van de instroom van jongeren in het technisch en technologisch vormgegeven vmbo. De scholen gaan nieuwe keuzevakken ontwikkelen over techniek die aansluiten bij de arbeidsmarkt. Ook willen zij de doorstroom naar het technisch MBO zo verbeteren. Het geld wordt besteed om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen en duurzame contacten met het bedrijfsleven aan te gaan en te onderhouden. 

Directeur Barbara Baelemans van het Munnikenheide College is enthousiast over het extra geld: "Met deze middelen kunnen wij als technisch vmbo zorgen voor een betere aansluiting met het MBO en ons regionale bedrijfsleven en meer jongeren kennis laten maken met techniek. Zo verwachten we dat de mismatch op de technische arbeidsmarkt een stuk wordt opgelost."Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief