Richard Driessen pleit voor een voetgangersbrug in Oudenbosch.
Richard Driessen pleit voor een voetgangersbrug in Oudenbosch.

Driessen wil brug voor voetgangers in Ommetje Oudenbosch

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - Diny en Richard Driessen uit Oudenbosch zijn fervente wandelaars. Ze wandelen graag in het buitengebied van Oudenbosch. Niet alleen omdat dat de meest logische keuze is, vooral omdat ze het er erg mooi vinden en zich steeds weer verbazen over de flora en fauna. Driessen wil het ‘Ommetje Oudenbosch’ een upgrade geven en pleit voor een wandelpad over het Sportpark Albano en een voetgangersbrug over de Koepelbaan naar het natuurgebied rond de retentievijvers langs de Vaartweg.

“Zoals velen hebben wij het wandelen in het mooie buitengebied van Oudenbosch in Halderberge ontdekt als een van de mogelijkheden om in coronatijd te bewegen.”, zo vertellen Richard Driessen en zijn echtgenote Diny. “Lopend vanuit wijk Velletri via het gecombineerde fietswandelpad langs de Nattestraat richting Pagnevaart, komen wij ‘heel Oudenbosch’ tegen en genieten wij van de beweging en omgeving.”

Groene Vaart

Richard en Diny lopen tijdens een wandeling regelmatig langs het voormalig VES terrein. Momenteel wordt daar het nieuwe bestemmingsplan Groene Vaart ontwikkeld. Richard heeft zich verdiept in het plan (te lezen op de website van de gemeente Halderberge). “We zijn positief verrast door de duurzame opzet. Bijvoorbeeld de passage over de Groene Vaart: ‘Een omgeving die voortdurend aanzet tot beweging zoals: Buiten spelen, bewegen en tuinieren”. Hier wordt ook de relatie gelegd met bestaande buurten en het buitengebied’, zo vat Driessen samen.

Kansen

“Langs Pagnevaart aan de oostzijde van het gebied is een wandelpad gepland, maar wij missen een belangrijk onderdeel in de verbinding met het buitengebied welke recht zou doen aan de prachtige opzet van het Groene Vaart plan”, Driessen die doelt op een verbindend wandelpad over het Sportpark Albano en een voetgangersbrug over de Koepelbaan naar het natuurgebied rond de retentievijvers langs de Vaartweg. “Deze verbinding maakt moeilijk bereikbare natuurgebieden, welke in eigendom zijn van de gemeente, bereikbaar en schept kansen voor recreatie in de directe omgeving”, zo vindt de Oudenbosschenaar.

Draagvlak

Bij de voorbereidingen voor de Koepelbaan, was er al sprake van een voetgangersbrug. Vanwege het kostenplaatje is deze echter niet gerealiseerd. Driessen pleit ervoor om er toch nog eens naar te kijken. “Uiteindelijk bleven de kosten binnen het budget en is er naar mijn idee een aanzienlijk bedrag over”, zegt hij. “Inmiddels zijn diverse moties door de gemeenteraad aangenomen over de inrichting en heeft een landschapsarchitect een voorstel ingediend. Wat zou het mooi zijn als wij als inwoners invloed kunnen uitoefenen op dit onderdeel van het Ommetje Oudenbosch dat kan bijdragen aan de aantrekkingskracht van Halderberge voor de toeristen en wandelaars”, vindt Driessen die hoopt dat mensen zich willen scharen achter zijn idee. “Als er voldoende draagvlak is dan zoeken wij naar een mogelijkheid het gemeentebestuur te informeren over de wensen van haar wandelende inwoners”, zo zegt hij. Geïnteresseerden kunnen mailen naar richarddiny.driessen@gmail.com 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief