Afbeelding
Foto: Peter Braakmann

Feest voor Halderbergse Gouden echtparen

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

OUDENBOSCH - Een recordaantal van 80 gouden bruidsparen werden vrijdag 25 november door het college in het gemeentehuis welkom geheten en gefeliciteerd en kregen een gezellige middag aangeboden.

De echtparen die dit jaar hun gouden huwelijksfeest vier(d)en werden door het college persoonlijk ontvangen en van harte welkom geheten. Burgemeester Bernd Roks, deze middag tevens spreekstalmeester, sprak de feestelingen toe: “Fijn dat zoveel mensen zijn gekomen. Een prachtige opkomst. We zijn blij dat we deze traditie nu weer voort kunnen zetten. De afgelopen twee jaar kregen de bruidsparen weliswaar een pakketje aan huis bezorgd, maar op deze wijze kunnen we elkaar beter leren kennen. Het is een goede gelegenheid om terug te kijken. Vijftig jaar nemen en geven. Een compliment aan u allen dat u ook in ‘lastige’ tijden bij elkaar bent gebleven.” 

Kennisquiz
Voordat het officiële programma begon werden eerst wethouders Thomas Melisse, Hans Wierikx en Sharona Malfait nog voorgesteld. “Blij dat deze middag weer kan. Trouwen blijft toch iets bijzonders. Jammer dat er in deze tijd te weinig voor gekozen wordt,” aldus Melisse. In groepjes van twintig gingen alle aanwezige bruidsparen in de raadszaal met het college op de foto. Muzikale intermezzo’s kwamen van de band Happy Ouwer. Applaus oogstte dorpendichter Elly Schepers onder meer met haar gedicht over het gouden huwelijk -‘de herfst van jullie leven brengt goud’- en een voordracht over ‘Kessemus’ - ‘dan aten we altij k’nijn’. Veel bijval was er ook voor de kennisquiz over 1972 waarbij het college 36 vragen afvuurde over muziek, binnenlands nieuws, sport en wereldnieuws van dat jaar. Met (meerkeuze) vragen als: In welke sport werd Ton Sijbrands wereldkampioen? Wat was de meest succesvolle film? Welk kabinet viel in dat jaar?

Belastingteruggave
Marijn en Anneke Kuijpers uit Oud Gastel hebben genoten. “Verrassend dat we een uitnodiging kregen. We hadden er niet bij stilgestaan. De gemeente doet zijn uiterste best om dit te organiseren, dan moet je gewoon gaan vinden we. We konden eigenlijk niet, maar zijn toch gekomen.” Hun trouwdag was op 3 november. “Dat hebben we samen met de kinderen en kleinkinderen in de Achterhoek gevierd. Het feestje zelf hebben we uitgesmeerd. We nodigen elke week weer mensen uit voor een etentje bij ons aan huis.” Ook Kees en Maria Melissen uit Oudenbosch hebben het erg naar hun zin gehad. “We zijn heel goed ontvangen met koffie en gebak. Het was goed verzorgd. We keken ervan op dat er zoveel paren waren. We denken dat dat komt omdat er in 1972 zoveel getrouwd zijn, omdat dat het laatste jaar van belastingteruggave was. Wij wonen op 3, maar de buren op 5, 7 en 9 waren er ook en bleken ook 50 jaar getrouwd te zijn. Bijzonder hé.” Na de prijsuitreiking van de quiz, gewonnen door het echtpaar Den Braber-Rommens met 33 punten, en een woord van dank van de burgemeester ging ieder jubilerend paar voldaan huiswaarts.

Foto’s van alle echtparen zijn te vinden in de Halderbergse Bode van deze week!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief