Afbeelding
Foto: Studio Pothoff

Bas de Bruijn en Delano Gommers opnieuw de beste tuinontwerpers!

Door: Amy Klaverveld Algemeen

OUDENBOSCH - Bas de Bruijn (Wouw) en Delano Gommers (Stampersgat) van Curio Prinsentuin zijn wederom de beste tuinontwerpers! Zij wonnen namelijk voor het tweede jaar op een rij de landelijke finale van de vmbo-wedstrijd Tuinontwerp en Tuinaanleg van de Skills Talents wedstrijd.

De landelijke finale van de Skills Talents vakwedstrijd Tuinontwerp en -aanleg voor vmbo-leerlingen is wederom gewonnen door Bas de Bruijn en Délano Gommers van Curio Prinsentuin Oudenbosch. Vorig jaar behaalde het tweetal ook goud. De tweede plaats was voor het team van Yuverta vmbo Nijmegen en de derde plaats voor Aeres vmbo Emmeloord.

Aan de finale namen acht teams van twee leerlingen deel. Zij hadden zich hiervoor geplaatst tijdens regionale voorronden op diverse groene vmbo-scholen. De deelnemers maakten in vijf uur tijd een tuin van twee bij drie meter met onder andere: een vaste plantenborder met betonnen stapstenen, een heester en een houten vlonder met daarin een boom. Ook moesten ze een pad bestraten met kasseien en halfverharding toevoegen. De jury beoordeelde de teams op tal van aspecten: nauwkeurigheid, samenwerken, de degelijkheid van de constructies en ook op de creativiteit.

Droombaan
Het was voor Bas en Délano niet de eerste keer dat zij op het podium stonden. Ook vorig jaar wisten zij de eerste plaats te behalen in deze wedstrijden. Menig groenbedrijf ziet deze talenten graag het team komen versterken. Marc van Rosmalen reikte hen dan ook symbolisch een cheque uit voor de droombaan in het groen.

Skills The Finals
De wedstrijd maakt deel uit van het grote ‘Skills The Finals’ evenement op 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam. WorldSkills Netherlands organiseert er bijna zestig vakwedstrijden op vmbo- en mbo-niveau. Het evenement trekt veel bekijks, gedurende de twee dagen worden er zo’n 15.000 bezoekers ontvangen, waaronder 150 bussen vanuit (v)mbo-scholen met leerlingen die zich komen oriënteren op een vakrichting. De deelnemers kregen bovendien bezoek van de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma en van het Jeugdjournaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief