De betrokkenen ondertekenden vorig jaar een overeenkomst om de procedure te starten.
De betrokkenen ondertekenden vorig jaar een overeenkomst om de procedure te starten. Foto: Gemeente Halderberge

Dit is hoe de gloednieuwe straat met 30 woningen in Oud Gastel gaat heten

Door: Olaf Knook Algemeen

OUD GASTEL - De nieuwe straat op een uitgestrekt perceel aan De Potterestraat, grenzend aan de begraafplaats van Oud Gastel, zal De Running gaan heten. Op dit terrein worden dertig starters- en seniorenwoningen gerealiseerd. De straatnamencommissie heeft deze naam gekozen vanwege de historische betekenis die eraan verbonden is.

De nieuwe straat met dertig woningen tussen De Potterestraat en de Korte Dreef in Oud Gastel zal de naam De Running dragen. Dat heeft de straatnamencommissie geadviseerd. De naam verwijst naar een vroegere waterloop die ontspringt ter hoogte van het Gastels Laag en vervolgens in westelijke richting stroomt. In de jaren zestig van de vorige eeuw is een deel van De Running overwelfd, verlegd of zelfs verdwenen op sommige plekken.

Belangrijke pleitbezorger

Het bouwproject met de nieuwe starters- en seniorenwoningen is een initiatief van de Mastboom-Brosens Stichting. Henri Mastboom, als laatste telg van de familie in Oud Gastel, was een belangrijke pleitbezorger van de lokale geschiedschrijving. Met deze naam wil de gemeente Halderberge eer betonen aan de rijke geschiedenis van Gastel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief