Hoeven - 08-02-2018 - Foto: Peter Braakmann - De St. Jan de Doper kerk in Hoeven
Hoeven - 08-02-2018 - Foto: Peter Braakmann - De St. Jan de Doper kerk in Hoeven Foto: Peter Braakmann

Inloopspreekuur consultatiebureau Hoeven verhuist naar dorpshuis

Door: Wies van Erp Algemeen

HOEVEN - Vanaf volgend jaar verhuist het inloopspreekuur naar het dorpshuis in Hoeven. Afspraken voor vaste contactmomenten voor ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar worden in 2025 verplaatst naar het bestaande consultatiebureau in Oudenbosch. Ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen dit jaar in Hoeven nog terecht op het consultatiebureau aan het Constantijn Huygensplein. 

In Halderberge is een consultatiebureau gevestigd in Oudenbosch, Hoeven en Oud Gastel. Hier kunnen zij terecht voor geplande afspraken en voor een inloopspreekuur. De huidige locatie, aan het Constantijn Huygensplein, is verouderd en daarom zoekt de GGD naar nieuwe huisvesting. Hierbij is onderzocht of het consultatiebureau naar het nieuwe multifunctionele dorpshuis in de St. Jan de Doperkerk kan verhuizen dat volgend jaar in gebruik wordt genomen.

Inloopspreekuur in Hoeven, vaste contactmomenten in Oudenbosch

Zowel de gemeente als GGD hechten waarde aan de zichtbaarheid en nabijheid van de GGD in  Hoeven. Daarom blijft het inloopspreekuur in Hoeven bestaan. Het inloopspreekuur verhuist volgend jaar naar het nieuwe multifunctionele dorpshuis in Hoeven. Afspraken voor vaste contactmomenten voor ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar worden in 2025 verplaatst naar het bestaande consultatiebureau in Oudenbosch. De GGD heeft aangegeven dat er maatwerk wordt geleverd voor gezinnen die geen mogelijkheid hebben om naar Oudenbosch te gaan.

Kwaliteitseisen consultatiebureau

De GGD ziet op dit moment knelpunten tussen de uitvoerbaarheid van het consultatiebureau en de beschikbare ruimte in het nieuwe multifunctionele dorpshuis. Een consultatiebureau moet wettelijk voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. De juiste zorg moet geleverd kunnen worden maar hierbij is ook de privacy van ouders en kinderen belangrijk. Het nieuwe dorpshuis gaat gebruikt worden door meerdere organisaties waardoor het niet mogelijk is om vaste ruimtes in te richten die voldoen aan de kwaliteitseisen die de GGD stelt aan een consultatiebureau.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief