De Nagelkerkjes.
De Nagelkerkjes. Foto: Johan Wagenmakers

Inbrekers laten ravage achter bij Spaans huis van de Nagelkerkjes

Door: Michel Claessens Algemeen

OUDENBOSCH - Inbrekers hebben tweemaal ingebroken in het Spaanse huis van de familie Nagelkerke uit Oudenbosch. De familie is vooral bekend als de Nagelkerkjes van het tv-programma ‘Een huis vol’. “De inbrekers zijn voor de tweede keer, overdag naar binnen gegaan”, laat de familie via Instagram weten.

Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst ingebroken in het Spaanse huis van de Nagelkerkjes. Omdat het huis beveiligd was en er dus een alarm afging, maakten de inbrekers zich snel uit de voeten. 

“Nadat de politie was geweest, bleek alleen de elektrische step weg te zijn. Wel zijn alle kasten opengemaakt, is het beveiligingssysteem van de muur gehaald en is de deur beschadigd”, staat in het bericht van de familie op Instagram.

Inbrekers slaan opnieuw toe

Na de inbraak besloot de familie het beveiligingssysteem uit te breiden met extra infraroodcamera’s. Voordat de familie echter de kans had om deze te installeren, sloegen de inbrekers opnieuw toe. “Waar we bang voor waren is gebeurd: de inbrekers zijn teruggekomen”, vertellen de Nagelkerkjes.

Via het dakterras, waar de inbrekers een dag eerder het beveiligingssysteem van de muur hadden gehaald, zijn ze overdag naar binnen gegaan. Hierdoor ging er geen alarm af terwijl de inbrekers op de bovenverdieping hun gang konden gaan,

Veel schade

Pas toen de inbrekers naar beneden gingen, ging het alarm af. “Ze hadden de computer al gepakt om mee te nemen, maar op dat moment kwam de politie eraan en toen hebben ze de pc achtergelaten”, vertelt de familie. Opnieuw is er veel schade. Volgens de Nagelkerkjes hebben de inbrekers enkele deuren en ramen beschadigd en ook de rest van het beveiligingsinstallatie vernield.

“Het allerergste: Jan zijn bariton is gestolen. Buiten dat dit een kostbaar instrument is, heeft het ook emotionele waarde. Het is zijn eerste instrument waar hij op ging spelen toen hij overstapte van trompet naar bariton en heeft deze van zijn ouders gekregen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief