Bourgondisch Bosschenhoofd ontvangt pluim van burgemeester
Door: Redactie CultuurBOSSCHENHOOFD - Op Paaszaterdag 30 maart vond voor de tweede keer het culinaire festijn Bourgondisch Bosschenhoofd plaats. Door het enthousiasme van de deelnemers van de vorige editie werd het aantal deelnemers bijna verdubbeld.
In totaal zaten 54 mensen aan de diverse eettafels in Bosschenhoofd. Aan de formule van vorig jaar is niets veranderd: verbinding en gezelligheid staan centraal en je hoeft geen culinaire hoogvlieger te zijn. De deelnemers verzamelden zich rond half vijf in restaurant de Haard om, onder het genot van een prosecco en een amuse, voor zover nodig kennis met elkaar te maken.
Uitgebreide voorbereiding
Voor sommigen was het echt een eerste kennismaking omdat de verhuizing naar Bosschenhoofd nog plaats moest vinden. De deelnemers waren duidelijk gespannen en waren benieuwd of hun gerecht wel in de smaak zou vallen. Sommigen hadden er al drie weken voorbereiding opzitten. Het was een grote verrassing dat ook Burgemeester Bernd Roks acte de présence gaf, niet als deelnemer maar om formeel een pluim uit te reiken aan de organisatie (Joleine, Yvonne en Eva).
Belangrijke initiatieven
In zijn speech benadrukte hij hoe belangrijk dit soort initiatieven zijn in deze gemeente. Nadat men de laatste instructies had gekregen, verspreidde het gezelschap zich over alle wijken van het dorp. Met zes personen werden voor-, hoofd-, en nagerecht op de verschillende adressen van de deelnemers thuis genuttigd. De avond werd afgesloten bij Café Stroop. Iedereen was zeer tevreden en enthousiast over niet alleen de culinaire prestatie, maar vooral over de ambiance aan de tafels.
Derde editie
De derde editie zal plaatsvinden op zaterdag 29 maart 2025. Ben je geïnteresseerd? Bekijk de facebookpagina of instagrampagina van Bourgondisch Bosschenhoofd en/of stuur een e-mail naar bourgondischbosschenhoofd@gmail.com.