V.l.n.r. Sem Roovers, Bobbie Kruijthof, Tim Helmons, Elvin Gerritsen.
V.l.n.r. Sem Roovers, Bobbie Kruijthof, Tim Helmons, Elvin Gerritsen.

Tim Helmons en Sem Roovers winnen zilver bij NK Teams Karate

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Zondag 27 maart werd door de KBN (Karate-do Bond Nederland) in Sporthal De Oosterpoort in Zoetermeer het jaarlijkse Nederlandse Kampioenschap Karate Senioren en Teams 2019 gehouden. Tijdens dit kampioenschap strijden de beste Nederlandse karateteams voor de felbegeerde nationale titel. Bij het NK Teams staan karateka’s niet individueel op de mat, maar als team.

Bij het team karate strijden drie karateka’s uit één team tegen drie andere karateka’s van een ander team. Ze gaan wel apart de mat op, maar worden als team beoordeeld.

Het team bestaat uit drie tot vijf karateka’s, waarvan er hooguit drie per wedstrijd de mat op mogen. Er worden per wedstrijd drie rondes gedraaid. Het team dat als eerste twee rondes wint, is de winnaar en gaat door naar de volgende ronde.

Er wordt niet gekeken naar gewichtsklasse, wel naar leeftijdscategorie

Tim Helmons en Sem Roovers, beiden uitkomend voor Unity’99 Rotterdam, hebben zich van hun beste kant laten zien. Ze kwamen met Bobbie en Elvin (twee mede-Unatics) uit voor hetzelfde team in de categorie Cadetten Jongens. Een pittige poule met strijdlustige teams.

Ze vochten zich met opperste concentratie en scherpte door deze poule heen met het geweldige resultaat dat ze in de finale terecht kwamen.

De finale was een spektakel. Team Unity’99 Rotterdam tegen Team Fightin’Nabil uit Amsterdam.

De eerste wedstrijd werd helaas verloren. Dit betekende dat de volgende twee wedstrijden gewonnen moesten worden om de eerste plaats te kunnen halen. Deze twee wedstrijden mochten door Tim en Sem worden “uitgevochten”.
Tim betrad als tweede de tatami. Eenmaal op de mat verdwenen de zenuwen en deed Tim waarvoor hij was gekomen : Winnen. Met twee prachtige Ura Mawashi’s (hoge draaiende achterwaartse trap) trok hij de overwinning naar zich toe.

Sem mocht als derde en laatste de mat op. Ook Sem liet mooi karate zien. Helaas verloor hij nipt met 1 punt verschil de wedstrijd.

Tim en Sem haalden met hun team een prachtige tweede plaats. Een geweldige prestatie!

Het eerstvolgende toernooi waar ze aan deelnemen is in april bij de International Amsterdam Cup.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief