De grote cour.
De grote cour. Foto: Gidsen van Saint Louis

Kapel van Saint Louis open op Hemelvaartsdag

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De Gidsen van Saint Louis stellen de Kapel elke zondagmiddag en woensdagmiddag open voor publiek. Deze week is er een extra gelegenheid om de Kapel te bezichtigen. Deze is op Hemelvaartsdag 30 mei namelijk ook geopend voor publiek.

Hemelvaart is zo’n weekend waar veel mensen er op uit trekken. Met vier dagen vrij en goede weerberichten is er veel te zien in Halderberge. Vandaar dat de Kapel op Hemelvaartsdag open is voor bezoekers. De Gidsen hebben de ervaring dat het dan erg druk is in het centrum van Oudenbosch. Een mooie gelegenheid om de Kapel van binnen te bekijken.

De Kapel van het voormalige jongensinternaat Instituut Saint Louis ondergaat binnenkort een ingrijpende verbouwing. De koepel en het dak worden gerestaureerd. Om dat mogelijk te maken wordt de hele Kapel in de steigers gezet. Ook de binnenkant van de koepel wordt aangepakt. Daarom wordt ook binnen een steiger geplaatst. De voorbereidingen voor die werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Zo zijn de stoelen alvast uit de Kapel gehaald. Dat geeft een goed zicht op het patroon in de vloer van de Kapel. Een patroon dat is gebaseerd op de vloer van de Sint Jan van Lateranen in Rome.

Rondleidingen

De Gidsen verzorgen ook rondleidingen. Die beginnen in de Kapel en gaan langs de monumentale gebouwen van het voormalige Instituut Saint Louis: via de Grote Cour langs de Aloysiusbouw en Vincentiusbouw, de begraafplaats en het voormalige Broederhuis. De rondleidingen gaan tijdens de verbouwing gewoon door. U kunt een rondleiding aanvragen via het contact-formulier op de site www.gidsenvansaintlouis. In overleg wordt dan een tijdstip bepaald, waarop de rondleiding kan plaatsvinden. Dat kan ook buiten de zondag- of woensdagmiddagen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief