Jan-Willem Rozenboom, pianist. FOTO YVONNE VAN EGMOND
Jan-Willem Rozenboom, pianist. FOTO YVONNE VAN EGMOND Foto: Yvonne van Egmond

Jan-Willem Rozenboom opent serie met pianoconcert in Bovendonk

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Het vierde seizoen van de kapelconcerten van Stichting Cultuur Oudenbosch gaat positief van start. De zeer bekende Brabander Jan-Willem Rozenboom zal op woensdag 4 september om 20:15 uur het seizoen openen met een theatercollege over Schubert op de eigen vleugel van de stichting.

Net voor de zomer kreeg de Stichting Cultuur Oudenbosch de beschikking over een eigen vleugel. Een weldoener uit de gemeente heeft daarmee een forse injectie in de concertserie gegeven. Bij pianoconcerten is de huur van een goede vleugel een aanzienlijke kostenpost, die over het algemeen niet door de kaartverkoop wordt terugverdiend. De aanschaf van de vleugel maakt concerten met piano door vooraanstaande musici nu financieel wel mogelijk.

Voor dit eerste concert benaderde het bestuur Jan-Willem Rozenboom, in het dagelijkse leven bekend als de vaste pianist, componist en producer van zanger Guus Meeuwis. Minder bekend is dat Rozenboom ook een van de meest getalenteerde klassieke pianisten van Nederland is. Hij studeerde in 2000 cum laude af aan het Brabants Conservatorium en voltooide in 2003 de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Na zijn succesvolle tournee met de Goldbergvariaties brengt hij nu een theatercollege over Schubert, de eerste Romantische componist. Jan-Willem vertelt over de muziek, de componist en vooral waarom hijzelf de muziek zo mooi vindt en maakt daarmee dit concert tot een intieme muzikale beleving. Op het programma staan onder meer Impromptus op. 90, Wanderer-Fantasie, enkele Deutsche Tänze en liederen door Lizst bewerkt voor piano.

De stichting verwelkomt verder in dit seizoen de topmusici van de Wiener Kammersymphonie uit Wenen, de Georgisch pianiste Nino Gvetadze en het internationale Erasmus Trio. Heel bijzonder is de combinatie van altviool en gitaar van Duo Macondo voor het nieuwjaarsconcert in Oudenbosch. Ze bieden het jonge talent van het Young Talent Orchestra weer een mooie podium ervaring. En als klap op de vuurpijl komt uit Praag het Zemlinsky Quartet, een van de bekendste strijkkwartetten ter wereld!

Komt u ook weer genieten van prachtige muziek op bijzondere locaties?

Koop nu uw kaarten voor het komende seizoen. Reis niet af naar het Concertgebouw of de Doelen, maar blijf gewoon in Halderberge, waar u gratis voor de deur kunt parkeren, geniet van de bijzonder ambiance en ontmoet na afloop onder het genot van een drankje de musici. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben bij de kapelconcerten GRATIS toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. De serie klassieke kapelconcerten van Cultuur Oudenbosch wordt dit seizoen ook via de website van De Kring aangeboden aan alle liefhebbers van klassieke muziek. Kijk voor meer informatie op www.cultuuroudenbosch.nl of op www.dekringroosendaal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief