Zilver Linde uit Brabant.
Zilver Linde uit Brabant.

Arboretum Oudenbosch trekt ruim 1100 bezoekers

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Ook voor de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch waren de afgelopen maanden heel teleurstellend vanwege de sluiting in de maanden april en mei. Dit zijn doorgaans de maanden waarin de tuin veel bezoekers trekt vanwege de voorjaarsbloei, de Plantenbeurs en het traditionele tuinconcert op Tweede Paasdag door De Markmakkers.

Nu in juni, de eerste maand na de verplichte sluiting vanwege het Covid-19 virus, het aantal bezoekers weer wat achterblijft in vergelijking met voorgaande jaren, ziet het ernaar uit dat 2020 financieel niet zo best gaat uitpakken. Ook al omdat er nagenoeg geen rondleidingen zijn geboekt. Gelukkig weten onze begunstigers de tuin alweer wel te vinden. Dat geldt nog niet voor de toeristen.

Speuren naar kabouters

Na maanden verplicht binnen te moeten blijven vanwege het coronavirus is er nu volop gelegenheid om bij mooi weer verpozing te zoeken in het Arboretum Oudenbosch. Een prachtige tuin midden in het centrum van Oudenbosch met een indrukwekkende collectie bomen en planten. Voor de kinderen biedt deze Hortus genoeg mogelijkheden met een interessante kabouterspeurtocht met kleine opdrachten voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Zelfs voor volwassen beleven hebben er wel plezier aan. De speurtocht is gratis verkrijgbaar aan de balie.

“BROU-ART”

Jac Brouwers, geboren in Oudenbosch en vorig jaar ook al exposant in de tuin, exposeert van 1 juni t/m 16 augustus opnieuw zijn smeedkunstwerken maar nu aangevuld met zes extra prachtige werken. Jac maakt in zijn atelier ingenieuze objecten van oude gereedschappen, meestal daterend uit de 19e eeuw, en geeft die in een nieuwe combinatie een nieuw leven. De werken zijn te vinden in het entreegebouw en verspreid in de tuin.

Sogetsu Ikebana 

Anne Riet Vugts uit Etten Leur exposeert in het Europese deel van de tuin drie zeer fraaie Ikebana Sogetsu werken. Ikebana is een bloemschikkunst die al eeuwenlang en vooral in Japan wordt beoefend. Deze vorm van kunst zoekt verbinding met de natuur en de innerlijke beleving van de seizoenen. De ‘sogetsu’variant biedt de beoefenaar meer mogelijkheden tot het uiten van de individuele originaliteit en creativiteit.

Raadpleeg voor openingstijden, tarieven en evenementen onze website. In het Arboretum Oudenbosch gelden de RIVM richtlijnen voor de veiligheid.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief