Afbeelding

Kerstconcert van het Oudenbosch’ Mannenkoor

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De komende weken worden er overal vele Kerstconcerten gehouden. Ook een goede en jarenlange traditie is het Kerstconcert van Het Oudenbosch’ Mannenkoor dat dit jaar gehouden wordt op 18 december in de Basiliek te Oudenbosch. 

Al vele maanden wordt door de koorleden geoefend op de vaak toch moeilijke muziekwerken. Men schrikt niet van de vele vreemde talen, die moeten worden ingestudeerd om de muziek recht te doen.

Buiten dat de leden van het Mannenkoor zelf de hoofdmoot verzorgen, worden ook bijzondere gasten ingevlogen die het concert mede gaan opluisteren. Dit jaar zal sopraan-soliste Ruzanna Nahapetjan, geboren in Armenië haar bijdrage verlenen door enkele prachtige werken te vertolken. Aan de vleugel gaat Nadia Rutkovska het koor en de soliste begeleiden. Zij heeft diverse opleidingen gevolgd in haar geboorteland Letland in de plaats Ludza en is momenteel wonende in Nederland. Op verzoek van velen en mede gezien de huidige situatie in de wereld, is de Vocal Group Orpheus uit Oekraïne uitgenodigd. Al twee keer hebben zij met hun optreden de toehoorders betoverd en ondanks alle bijzondere en verplichte handelingen om uit te reizen naar West Europa, hebben zij met veel plezier gehoor gegeven aan de uitnodiging van Het Oudenbosch’ Mannenkoor. De leden van het Oudenbosch’Mannenkoor hebben het initiatief naar voren gebracht om de Oekraïners, die in Oudenbosch hun toevlucht hebben gezocht, uit te nodigen hun landgenoten te ontmoeten en het concert bij te wonen. Dit alles onder het toeziend oog van de Ambassadeur van Oekraïne die ook aanwezig zal zijn. Toegangskaarten zijn te bestellen via info@oudenboschmannenkoor.nl en op het telefoonnummer: 0165-312190. Alleen met een toegangskaart is het concert bij te wonen. Aanvang concert 15.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief