Picknick in groene oase.
Picknick in groene oase. Foto: Joh. van Oosterhout

Picknicken en genieten in Arboretum Oudenbosch

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Bij dit zomerse weer is een picknick in en een wandeling door de tuin van het Arboretum echt een uitje! Zoek een van de vele lommerrijke plekjes op en geniet in alle rust op het gras of een bankje met je vriend(-in) of gezin van een door jouzelf meegenomen picknickmand.

Na de picknick is het heerlijk wandelen in de koelte tussen de bloeiende bomen en struiken. De kinderen kunnen op zoek naar de tuinkabouters. Aanstaande zondag is er ook een openbare rondleiding.

Schelpen inspireren Nanda de Tree

Nanda is creatief aangelegd en verblijft graag in de natuur, met name aan het strand of in het bos. Het maken van schelpenschilderijen is haar uit de hand gelopen hobby. In die schilderijen met als belangrijk vormgevingsthema bloemen en planten, komen ook andere symmetrische schelpenfiguren tevoorschijn. Aankomende zondagmiddag is haar werk te zien in de Theekoepel.

Expositie ‘Studio aanSchouw’  

Het werk van Jantine Schouw is altijd een combinatie van veel kleur met strakke zwarte lijnen. Vaak zijn het vrouwen die afgebeeld worden. Haar stijl is geïnspireerd op Street art, popart en grafische vormgeving. De werken worden uitgevoerd in acrylverf. De expositie is de gehele maand juni te zien in het entreegebouw.

Openbare rondleiding 

Met een van onze ervaren gidsen is de wandeling door de tuin extra interessant. Aanstaande zondag is er, zoals elke tweede zondag van de maand, om 13.30 uur een openbare rondleiding. Als je wil deelnemen kun je tot zaterdag 13.00 uur een ticket kopen via www.arboretumoudenbosch.nl

Het zoeken naar kabouters met elk hun eigen verhaal maakt een bezoek aan de tuin voor kinderen extra aantrekkelijk. Met de routekaart, die aan de balie gratis te leen is, zijn ze ook gemakkelijk te vinden. Zo wordt de tuin voor de kinderen een speelse en leerzame beleving.

Bezoek 

Arboretum Oudenbosch is open van 1 april t/m 31 oktober op dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 en op zon- en feestdagen van 12.00-17.00 uur. Buiten bezoektijden alleen op afspraak via rondleidingen@arboretumoudenbosch.nl waar u ook terecht kunt voor het bespreken van een rondleiding. Bezoekadres: Achter ‘t Postkantoor 1, Oudenbosch.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief