Kunstwerk voor Brede School

algemeen

Ton van Huisstede is deelnemer van het Ontmoetingscentrum. Hij werkt graag met zijn handen. Zo heeft hij in het Ontmoetingscentrum diverse oude meubeltjes opgeknapt. Totdat hij in contact kwam met kunstenaresse Miss Mosa. Zij maakt op een bijzondere wijze mozaïeken die buiten kunnen staan in weer en wind. Ton heeft met toestemming van Miss Mosa met dezelfde techniek een kunstwerk voor de binnentuin van het Ontmoetingscentrum gemaakt. Tijdens het ontwerp van de tuin was al rekening gehouden met een kunstwerk, dus de vier sokkels kwamen goed van pas. Tijdens de vorstperiode waren de passende tegeltjes voor het mozaïek nergens te verkrijgen. Miss Mosa heeft restanten van haar tegels geschonken aan Ton voor zijn kunstwerk. Hij heeft er twee winters aan gewerkt.

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 april werd een kunstwerk onthuld in de binnentuin van Palet. Het kunstwerk is gemaakt door Ton van Huisstede, deelnemer van het ontmoetingscentrum. De onthulling vindt plaats na de Koningsspelen van de Brede School Palet.

Op 18 april is het kunstwerk tentoongesteld tijdens een expositie in de congresruimte van de Singelkerk in Amsterdam. Deze tentoonstelling werd gehouden ter ere van het 20-jarig bestaan van het concept ´Ontmoetingscentrum´. Naast de tentoonstelling was er ook een congres met als thema ´Samen Sterk´. Alle Ontmoetingscentra uit Nederland waren voor deze gelegenheid uitgenodigd. De organisatie had alle centra gevraagd kunst in te zenden. Ton was een van de genomineerden. En zo kwam zijn kunstwerk als foto op canvas in de tentoonstelling terecht. Een hele eer!

De onthulling van het kunstwerk in de binnentuin van de Brede School gebeurt door wijk-manager Rianne van Iwaarden en Leo Westerhof, ook deelnemer van het Ontmoetingscentrum. Leo heeft Ton geholpen met het kunstwerk. Helaas is Ton ziek en kan er niet bij zijn. De binnentuin grenst aan een klaslokaal van de Brede School en een lokaal van Arduin. De leerlingen zijn ook uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de onthulling van het kunstwerk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief