Afbeelding
Foto: Ellen de Vriend

School communiceert over corona via de Lonnebode

Door: Ellen de Vriend Algemeen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Directeur Gert Dorleijn van samenwerkingsschool De Lonneboot in Nieuw- en Sint Joosland ziet er naar uit om met de kinderen een mooi nieuw schooljaar te beginnen.  

Er staan 154 leerlingen te trappelen om weer te mogen beginnen. “Onze school is de afgelopen tien jaar gegroeid van ongeveer honderd naar ruim honderdvijftig kinderen. Zestig procent komt uit het dorp en de rest vooral uit de Mortiere,” vertelt Dorleijn. Hij is blij dat het schooljaar goed is afgesloten en dat vóór de zomervakantie groep 7/8 toch op schoolkamp kon. Al was het zonder overnachtingen. “De andere groepen konden op schoolreis en er was een Zomerfeest met spelletjes en een mooie afscheidsavond van groep 8 in Cine City.”

Nu blijven de basisregels van kracht bij De Lonneboot: goed handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog en goed ventileren. “Kinderen met verkoudheidsklachten mogen naar school komen, maar als ze koorts hebben, veel hoesten of benauwd zijn blijven ze thuis. Dan verzorgen wij afstandsonderwijs en volgen ze, vanaf dag twee, de lessen in de klas via Google Meet en doen ze via de webcam gewoon mee.” Volwassenen houden 1,5 meter afstand tot elkaar. Ouders wachten buiten op hun kind en komen alleen op afspraak in de school. Via de nieuwsbrief De Lonnebode houdt de school de ouders op de hoogte van maatregelen en eventuele wijzigingen. Dorleijn vindt het fijn om zo als school met ouders samen te werken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief