Ad, Jordy en Danny de Vos.
Ad, Jordy en Danny de Vos. Foto: Annet Eekman

Waar zijn de chauffeurs van de TCR Group gebleven?

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - Het kwam als een schok binnen de Zeeuwse taxiwereld, het faillissement van de TCR Group in februari 2020. Bedrijfsonderdelen als schoolvervoer, ziekenvervoer en busvervoer werden al gauw overgenomen door andere vervoersbedrijven. Maar waar zijn de ‘losse’ medewerkers van het failliete TCR gebleven? 

Danny de Vos van Taxi Livo weet het antwoord wel op die vraag. “Steeds meer chauffeurs die bij TCR hebben gewerkt komen bij ons terecht,” vertelt De Vos. “We hebben er nu al zo’n vijftien in dienst. Niet alleen in één keer maar ze horen van elkaar dat het hier leuk werken is.” In een tijd waarin het moeilijk is om aan goed personeel te komen is het een opsteker voor Taxi Livo dat de oud-medewerkers van TCR zich aandienen. Het faillissement van TCR aan het begin van de corona crisis heeft voor de nodige verschuivingen gezorgd in de vervoerssector, zo ook in de taxibranche.

Groei
Terwijl TCR tijdens de coronacrisis failliet ging heeft Taxi Livo zich achter de schermen juist opgemaakt voor een groei van het bedrijf. “Ook wij hadden natuurlijk veel minder werk tijdens de lockdown. We hebben ons toen erop voorbereid dat we na de lockdown juist meer werk zouden krijgen, mede door het verdwijnen van TCR,” legt Danny de Vos uit. Zijn broer Jordy vult aan: “We zijn de laatste tijd harder gegroeid dan ooit en hebben nu 35 auto’s. Als taxibedrijf hebben we ook een maatschappelijk belang.”

Ziekenvervoer
Zo’n beetje de helft van de ritten die het taxibedrijf maakt is zogenaamd zittend ziekenvervoer. “Mensen die bijvoorbeeld voor dialyse naar het ziekenhuis moeten, of voor bestraling naar het ZRTI of Rotterdam. Dat wordt dan vergoed door de zorgverzekeraar,” legt De Vos uit.

Overname
Broers Danny en Jordy de Vos willen volgend jaar het bedrijf overnemen. “Onze vader is het bedrijf 25 jaar geleden begonnen, met één auto gewoon vanuit ons huis, toen nog in Dauwendaele in Middelburg. Toen dat meer auto’s werden was de buurt niet zo gelukkig meer en in 2003 zijn we verhuisd naar bedrijventerrein Vrijburg in Vlissingen. Mijn broer en ik werken al een tijd in het bedrijf. Mijn vader wordt inmiddels 70 en verleend nog wel hand en spandiensten maar het wordt tijd dat hij echt met pensioen kan. We laten hem niet meer meerijden, dat is niet veilig voor de omgeving,” grapt Danny.


Stage
Broer Jordy studeert nu nog International business aan de HZ in Vlissingen. “Ik mag straks stage in ons eigen bedrijf gaan doen,” zegt hij. “De HZ denkt erg goed mee en het is natuurlijk best een unieke situatie als je je eindstage in je eigen bedrijf kunt doen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief