Prijzen van de wedstrijd van Ruilwinkel op Walcheren
Prijzen van de wedstrijd van Ruilwinkel op Walcheren Foto: Ruilwinkel op Walcheren

Stichting Ruilwinkel op Walcheren start tekenwedstrijd in zoektocht naar een locatie

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Stichting Ruilwinkel op Walcheren is op zoek naar een geschikte locatie in Middelburg om de activiteiten van de organisatie verder uit te bouwen. De stichting is in dat kader een actie gestart in samenwerking met de zelfstandig adviseur van de RegioBank in Middelburg, Corstanje Assurantiën.

De Ruilwinkel op Walcheren is gestart in 2021. In 2022 werd het een stichting met een ANBI-status. De ruilwinkel maakt ruilen van goederen mogelijk voor iedereen. Geld speelt geen enkele rol in het geheel. Het is een sociaal- maatschappelijk initiatief op vrijwillige basis. Naast het stichtingsbestuur heeft de Ruilwinkel zestien vrijwilligers. De organisatie werkt vanuit een visie en een missie aan circulaire doelen, verantwoorde productie en consumptie, economische keuzevrijheid, gezondheid en gelijkheid.

Hoe de Ruilwinkel werkt
Als lid open je een gratis ‘deelrekening’ waarop je waardepunten spaart door spullen te brengen die je zelf niet meer nodig hebt. Met die waardepunten kun je later zelf gratis komen winkelen. Ruilwinkels hebben zich overal al bewezen, maar op Walcheren is er nog geen fysieke locatie beschikbaar. Daarom is de stichting hard op zoek naar een ruimte waar de dromen waargemaakt kunnen worden en zoekt de organisatie naar geïnteresseerde ondernemers, andere stichtingen, een makelaar, of andere organisaties die mogelijk zouden kunnen helpen bij het vinden van een betaalbare locatie. De stichting heeft al wel evenementen georganiseerd voor de gemeente, de wijk en de zorg aan de hand van een zogenoemd Ruilrad, een ‘Langspeelplaat DJ’. Ervaringen worden gedeeld op website, Facebook en Instagram.

Meedoen met de teken- en ontwerpwedstrijd
Wil je meedoen aan de actie van de stichting? Dat kan. Maak een tekening of een ontwerp van jouw ideale Ruilwinkel op Walcheren. Je mag ook aangeven welke spullen je graag zou willen ruilen in de winkel. Je kunt je afgeven bij de RegioBank in Middelburg. De zelfstandig adviseur is iedere werkdag tussen 09:00 en 16:00 uur aanwezig in het kantoor aan Karel Doormanplein 30, 4335 GD Middelburg. Je mag ook een mail sturen naar naar rb@corstanje.nl. De winnaar wordt bekendgemaakt op 23 juni 2023 op de website www.ruilwinkelwalcheren.nl. Prijzen zijn beschikbaar gesteld door Wolter Vos Kappers, De Drvkkery en RegioBank Middelburg.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief