Leo Hannewijk bij de Vleugel van de Zeeuwse Concertzaal
Leo Hannewijk bij de Vleugel van de Zeeuwse Concertzaal Foto: Still Video Zeeuwse Concertzaal

Geef de Zeeuwse Concertzaal vleugels!

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - De akoestische kwaliteit van de concertzaal maakt het gebouw uniek, een nieuwe vleugel maakt dit compleet. De huidige vleugel voldoet niet meer aan die kwaliteiten en heeft mankementen, waardoor het spel van de top-musici die erop spelen niet meer tot zijn recht komt en ze eigenlijk niet meer op de vleugel kunnen spelen. De akoestiek van de zaal is al fenomenaal en het gebouw, foyer en zaal zijn voortreffelijk: nu nog een nieuwe vleugel die deze kwaliteit waarborgt! Zo doet de Zeeuwse Concertzaal niet onder voor het Concertgebouw, kunnen toppianisten de unieke akoestiek in de zaal tot leven brengen en krijgen Zeeuwen de kwaliteit die ze verdienen. Tijdens eerdere acties, waaronder de veiling is er al een groot bedrag bij elkaar gefinancierd, maar om de laatste €15.000 op te halen is de Zeeuwse Concertzaal een crowdfundingcampagne gestart.

De Zeeuwse Concertzaal in Middelburg vormt al meer dan een eeuw een zeer belangrijke schakel in het Zeeuwse muziekleven, niet in de laatste plaats vanwege haar bijzondere akoestische kwaliteiten. De concertzaal wil mensen verbinden en verrijken door middel van een hoogwaardig aanbod in hedendaagse en klassieke muziek. Daarbij trekt de concertzaal een jong en oud publiek aan door haar spraakmakende programmering en regionale aantrekkingskracht. Zij wil de unieke akoestische kwaliteit inzetten voor een groot publiek en daarnaast als plek beschikbaar stellen voor muziekbeoefening voor de jeugd.

Voor de Kunst
Deze crowdfunding wordt ondersteund door Voor de Kunst. Voordekunst geeft advies, begeleidt crowdfundingcampagnes en helpt zo de doelen van kunstenaars én de creatieve sector te bereiken. Donateurs kunnen via de website direct en gemakkelijk bijdragen aan het project van de Zeeuwse Concertzaal. Met kleine en grote donaties van particulieren en bedrijven zijn via voordekunst al meer dan 5000 projecten succesvol gefinancierd. De Zeeuwse Concertzaal hoopt zich aan te sluiten bij deze succesvolle projecten.

15.000 euro
De crowdfunding is op 22 mei begonnen en eindigt 26 juni. In deze maand van crowd funding hoopt de Concertzaal de laatste 15.000 euro op te halen. De donateurs kunnen kiezen uit verschillende bedragen om te doneren, hier zit ook een tegenprestatie aan vast. Op de site van voor de kunst staat alles helder en duidelijk en is ook een leuk filmpje over de Vleugel (oude dame) te bekijken. Zie ook https://www.voordekunst.nl/projecten/15560-geef-de-zeeuwse-concertzaal-vleugels#het-verhaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief