Artist Impression De Biezenweie in Serooskerke
Artist Impression De Biezenweie in Serooskerke Foto: Gemeente Veere

BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

Door: Redactie Algemeen

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

De keuze voor BM van Houwelingen als ontwikkelaar is gemaakt na zorgvuldige overweging door het gemeentebestuur. De plannen van BM van Houwelingen, in samenwerking met Kambier Bouwbedrijf, dragen bij aan het tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar woningen in Serooskerke. Het ontwerp van de woningen, verzorgd door RoosRos architecten uit Goes, heeft de waardering van de beoordelingscommissie gekregen vanwege zijn herkenbare dorpse uitstraling. Directeur Jan Sanner van BM van Houwelingen uit Hardinxveld-Giessendam is verheugd over de selectie: “We zijn blij dat we door de gemeente geselecteerd zijn en gaan aan de slag om ook in Serooskerke onze bijdrage te kunnen leveren aan oplossingen voor woningzoekenden.”

Woningbouw De Biezenweie

De woningbouw in de Biezenweie ondervindt zoals eerdere berichtgeving geen belemmeringen. Er komen in totaal 21 woningen, variërend in verschillende categorieën. Dit aanbod omvat vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, betaalbare rijwoningen en patiowoningen.

Voortgang in 2024

De architect en projectontwikkelaar gaan het ontwerp verder uitwerken en gereedmaken voor de benodigde vergunningen. Na afronding van deze fase gaat de verkoop van de woningen van start. Met de toewijzing van BM van Houwelingen en de verdere uitwerking van het project De Biezenweie komt de realisatie van nieuwe woningen in Serooskerke weer een stap dichterbij. Waarmee tegemoet wordt gekomen aan de groeiende behoefte aan huisvesting in gemeente Veere. Wethouder de Visser: “Een prachtig plan! We gaan nu vaart maken met woningbouw in Serooskerke.”

Planning

De planning in het kort is als volgt (onder voorbehoud van beroep): Gunning grond: maart 2024. Verwachte start verkoop projectwoningen: zomer 2024. Bouwrijpe oplevering aan ontwikkelaar: eind 2024. Verwachte start bouw: eind 2024/ begin 2025.

Artist Impression De Biezenweie in Serooskerke
Artist Impression De Biezenweie in Serooskerke


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief