Afbeelding
Foto: Politie

Man (36) aangehouden in Klundert na bedreigen en bestelen van voormalig werkgever

Door: Michel Claessens 112 Meldingen

Klundert - De politie heeft vrijdagmiddag een 36-jarige man aangehouden op de Blauwe Hoef in Klundert, die kort daarvoor bij een bedrijf in Breda zijn voormalige werkgever had bedreigd en bestolen. Toen de gealarmeerde politie de verdachte probeerde aan te houden ging hij er in zijn auto vandoor. Dit resulteerde in een wilde achtervolging.

Vrijdagmiddag rond 15:30 uur reed het slachtoffer, een 56-jarige ondernemer, het terrein van zijn bedrijf in Breda op. Daar zag hij een ex-werknemer die op hem stond te wachten. Deze 36-jarige man was in januari ontslagen en had zijn ex-werkgever al eerder geconfronteerd en daarbij bedreigd. Ook nu zou hij weer dreigend op zijn voormalige baas zijn afgestapt. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee mannen, waarbij de verdachte op een gegeven moment de tas van de ex-werkgever uit diens auto wist te pakken. In die tas zaten onder meer een laptop en de portemonnee van het slachtoffer. Toen de verdachte met de tas wegreed, belde het slachtoffer 112 en zette hij de achtervolging in.

Een gealarmeerde politieagent kreeg het tweetal op de Zevenbergseweg in Klundert in het oog en nam de achtervolging over. Hij gaf de verdachte een stopteken, maar de man negeerde dit en leek niet van plan te zijn om te stoppen. De man gaf gas bij en er volgde een wilde achtervolging, waarbij de verdachte meermaals tegen het verkeer in reed. Uiteindelijk stopte hij op de Blauwe Hoef in Klundert, waar hij probeerde om te voet te ontsnappen. Pas toen de agent dreigde zijn stroomstootwapen in te zetten, gaf de verdachte zich gewonnen. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief