Koningsdag Zevenbergen
Koningsdag Zevenbergen Foto: Tom Rietveld

Na regen, toch nog zonneschijn: Koningsdag groots gevierd met vele activiteiten

Door: Tom Rietveld Algemeen

ZEVENBERGEN/MOERDIJK - Door het slechte weer leek het er Zaterdag even op dat dat de Koningsdag festiviteiten in het water zouden vallen. Gelukkig brak in de loop van de dag toch de zon door en kon het feest beginnen. In Zevenbergen trokken de kinderbraderie en de versierde fietsen wedstrijd veel bekijks. In het dorp Moerdijk stelde voetbalvereniging TPO hun terrein beschikbaar voor de Koningsdag activiteiten waaronder de zeskamp voor ouderen. 

Het leek leek erop, dat de regen aan het begin van Koningsdag de dag zou verpesten. Sommige kinderen hadden een tentje meegebracht of een grote parasol. Heel slim. Andere kinderen laten hun spulletjes nog even ingepakt staan. Eindelijk kwam de zon door. Gelijk een zonnige ochtend om je spulletjes aan te bieden. Er zijn zolders en garageboxen leeg gemaakt om uit te stallen op de kleedjes op de Markt in Zevenbergen. 

Indy Moest staat samen met haar zusje Audry en moeder op de kinderbraderie. Indy: “ik heb heel veel spullen van de zolder gehaald om hier te verkopen. We hebben even gewacht tot de regen voorbij was. We stonden nog maar een paar minuten en toen hebben we al heel wat verkocht.” 

Op een andere rij staat Melissa met haar halve familie. Vader, moeder en opa. Ook met heel veel mooie spulletjes. Opa reageert: “De jeugd heeft veel te veel speelgoed, waar ze amper mee spelen. Ze zitten veel te veel op hun telefoon. Dat was in mijn tijd wel anders. Wij hadden geen telefoon. En in het begin zelfs geen televisie. Ik kan me eigenlijk weinig herinneren van Koninginnedag. Je kreeg een hoedje en een toeter en we gingen zakkie lopen in oude aardappelzakken en je kreeg een glaasje ranja en een klein ijsje. Dat was het dan wel. Latere jaren zat je voor de televisie te kijken naar het defilé op Soestdijk bij de verjaardag van Koningin Juliana.”Maar hier is het wel leuk voor de kinderen en ook voor de ouders.” Melissa denkt: “Het zal wel, Opa.”

De versierde fietsen wedstrijd

De kinderen met hun versierde fietsjes staan opgesteld om een rondje te fietsen. Het leukste vinden ze, dat ze dwars door het verpleeghuis ‘De Zeven Schakels” mogen rijden, waar heel veel opa’s en oma’s zitten achter hun koffie met een tompouce. En dan is het spannend om een glimp op te vangen van de langs fietsende kinderen.

Verderop op die markt wordt een dansshow opgevoerd door balletstudio Tamara. Alle mooie stukken worden opgevoerd door de diverse groepjes leerlingen. Hiervoor was er het optreden van Koevoet Dance Department. Buiten zijn er diverse bands, die optreden en zorgen voor een feestelijke sfeer. Het springkussen staat klaar.

Er staat nog veel te gebeuren in Zevenbergen. Diverse optredens voor de jeugd. Feest op de markt met Leroy Krielen en een optreden van Carolien en de Mannûh van Gastel. En voor de kleinsten een goochelshow van professor Propkop. In de zaal Bij Verhoeven zijn er Oud-Hollandse kinderspelen. Het Oranjecomité heeft weer fantastisch werk geleverd. Een aantal bestuursleden zal na deze happening gaan stoppen. Naar nieuwe bestuursleden wordt naarstig gezocht. 

Moerdijk

In Moerdijk-dorp begon de dag met een dorpsontbijt in de Ankerkuil. Na de opening van het Koningsdagfeest was er een versierde fietsen optocht in het dorp. Het feest ging daarna verder bij voetbalvereniging TPO. Die stelde net als voorgaande jaar weer hun terrein en kantine ter beschikking voor de activiteiten van het Oranje Comité Moerdijk. Op het TPO-terrein werd onder andere een roofvogelshow gegeven en er stonden springkussens klaar voor de kinderen. Voor de ouderen werd er een zeskamp georganiseerd wat gepaard ging met veel hilariteit. Hierna volgde er nog een Bingo in de Ankerkuil en als afsluiting een BBQ in de Blokhut.

Koningsdag Zevenbergen
Koningsdag Zevenbergen
Koningsdag Zevenbergen
Koningsdag Zevenbergen
Koningsdag Zevenbergen
Koningsdag Zevenbergen
Koningsdag Zevenbergen
Koningsdag Zevenbergen
Koningsdag Zevenbergen
Koningsdag Zevenbergen
Koningsdag Zevenbergen
Koningsdag Moerdijk
Koningsdag Moerdijk
Koningsdag Moerdijk


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief