Afbeelding

Bijna drie ton voor aanpak van Zuidrand in Zevenbergen

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk is van plan om 280.000 euro uit te trekken om de Zuidrand in Zevenbergen veiliger te maken. Met dat geld moet de kruising van de Zuidrand met de Huizersdijk opnieuw worden ingericht.

Dit weggedeelte is nu door de verschillende typen wegverharding en onlogische aansluitingen van kruisende wegen nog te onduidelijk ingedeeld. Dat zorgt voor onveilige situaties. Bovendien wordt er vaak te hard gereden. Eerder dit jaar vond op het kruispunt al een ernstig ongeluk plaats

Scholieren
De Zuidrand in Zevenbergen wordt veel gebruikt door scholieren die op de fiets van en naar de Neerhofschol in de wijk Bosselaar-Zuid rijden.

Door de kruising opnieuw in te richten wil het college ervoor zorgen dat verkeer dat van en naar Bosselaar-Zuid rijdt voorrang krijgt op verkeer van en naar Standdaarbuiten. Nu is dit nog omgekeerd. "Doen we niks, dan blijft de verkeerssituatie op deze kruising erg onduidelijk en onveilig en blijft dus de kans op ongelukken groot", aldus wethouder Thomas Zwiers. "Dat moeten we niet willen."

Verkeersveiligheidsplan
Het betreft hier slechts één concrete maatregel die moet zorgen dat de gemeente Moerdijk binnen nu en een aantal jaren nog (verkeers)veiliger wordt. Later dit jaar biedt het college het Verkeersveiligheidsplan 2018-2028 aan de raad aan. Daarin staan nog tientallen maatregelen die de verkeersveiligheid op en om de wegen in de gemeente moeten verbeteren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief