DE15 van Standdaarbuiten.
DE15 van Standdaarbuiten. Foto: Paul van Dongen / Pavado

Hardlopen op Hemelvaartsdag in Standdaarbuiten

Sport en Vereniging

STANDDAARBUITEN - Rijk Zwaan’s 15 km van Standdaarbuiten is ook voor de recreatieve loper! Het is traditie, ieder jaar op Hemelvaartsdag wordt er in Standdaarbuiten een hardloopevenement georganiseerd: Rijk Zwaan’s 15 km van Standdaarbuiten, ofwel “DE 15”.

Dit evenement staat al sinds jaar en dag op de hardloopkalender van de vele lopers die deelnemen aan het loopcircuit West Brabant en zal dit jaar worden gehouden op 9 mei. Maar het is niet alleen een evenement voor de geoefende loper. Naast de 15 kilometer wegwedstrijd, die inderdaad onderdeel is van het loopcircuit, zijn er nog diverse andere afstanden. Voor kinderen tot en met 9 jaar en kinderen van 10 tot en met 12 jaar staan er respectievelijk een 1 en 2 kilometer run op de planning en ook aan de recreatieve loper is gedacht met de kortere afstanden van 5 en 10 kilometer. 

Estafette run

Nieuw dit jaar is de 3x5 kilometer estafette run! Bij deze run kan je samen met twee vrienden, vriendinnen, collega’s, partners, kinderen, opa’s of oma’s de 15 kilometer voltooien. Ook de 15 kilometer dus, maar dan met 3 keer zoveel inzet en 3 keer lol. 

(voor)inschrijven

Meer informatie is te vinden op de website van de atletiekvereniging van Standdaarbuiten: www.avs90.nl. Hier kan je ook inschrijven. Let op! Voorinschrijven is goedkoper en helpt ook de organisatie met de voorbereidingen. Kinderen kunnen alleen op de dag zelf inschrijven. Wil jij deel uit maken van dit mooie evenement, maar kan of wil je niet meelopen? Geef je dan op als vrijwilliger via 15km@avs90.nl. Veel succes en plezier gewenst aan alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief