Afbeelding
Foto: Will Rombouts

Van nu tot eind augustus kun je écht niet meer over de A29 naar Rotterdam

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

MOERDIJK - Vanaf vrijdagavond is de Haringvlietbrug afgesloten voor al het verkeer. Automobilisten die richting de Hoeksche Waard of Rotterdam willen moeten rekening houden met lange vertragingen of er voor kiezen om te carpoolen, de trein te pakken of thuis te werken. 

In de maanden juni en juli is de brug dicht. Pas op 5 augustus kan er weer verkeer overheen. De brug zou eigenlijk weer open gaan op 29 juli, maar inmiddels is bekend dat Rijkswaterstaat de week die gereserveerd werd voor uitloop van de werkzaamheden ook nodig heeft voor de renovatie. 

Vanaf 5 augustus is dan de Heinenoordtunnel dicht in beide richtingen, dit duurt tot 31 augustus. Vanuit Brabant kun je na 5 augustus wel weer over de A29 naar de Hoeksche Waard. De Kiltunnel tussen de Hoeksche Waard en Dordrecht is tijdens de afsluitingen tolvrij. 

Vanaf het strand aan de Banaan vaart tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug zowel een pont voor Landbouwverkeer als voor fietsers en voetgangers. 

De pont voor fietsers- en voetgangers vaart elk half uur:
Van maandag tot en met zaterdag tussen 06.00 en 19.45 uur
Op zondag tussen 11.00 en 19.45 uur

Ook verkoeling zoeken aan de Noordzee is deze zomer lastig. De N59 die over Goeree-Overflakkee loopt wordt ook aangepakt. De weg is van 8 tot 28 augustus dicht tussen knooppunt Hellegatsplein en Den Bommel. 

Afgelopen weekend was de A29 nog dicht voor werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel, dat was maar in één richting. Ook deze donderdag- en vrijdagnacht word er aan de tunnel gewerkt. Je kunt dan ‘s nachts niet vanuit Brabant en de Hoeksche Waard naar Rotterdam, maar wel van Rotterdam naar Brabant. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief